SKOGSGODIS

28 Maj

Jag var i skogen idag och det finns fortfarande kvar små späda granskott till er så att ni kan göra granskottsirap, men skynda er för snart har de blommat klart! Jag har inte smakat ännu, men det doftar ljuvligt av späd sommarskog i min lilla burk som står på fönsterbrädan i väntan på att bli sirap.

Receptet är enkelt, varva lika delar granskott och råsocker i en glasburk,  avsluta med socker så att det täcker det översta lagret granskott. Ställ burken i ett fönster och skaka och vänd burken varje dag. När allt socker blivit till sirap silar du bort granskotten och förvarar sirapen i en ren burk.

/Moma

4 svar till “SKOGSGODIS”

 1. Lotta i Två Små Kök 28 maj, 2012 den 20:52 #

  Färska granskott har jag ju tuggat på många gånger, syrligt och gott! Inte visste jag att man kunde göra sirap av de små liven 🙂

 2. Kim 28 maj, 2012 den 21:33 #

  Det verkar som om jag får ge mig ut i naturen å det snaraste: jag har siktet inställt på både granskott och nässlor… Ska bli kul att se vad du har sirapen till.

 3. Plommonet 29 maj, 2012 den 11:24 #

  Helt plötsligt slog det ner som en bomb i min skalle – det är KLART att det är det här jag ska ge bort till vegovännen i födelsedagspresent! Hurra, tack! =D

 4. Moma's Kitchen 30 maj, 2012 den 09:37 #

  Lotta: Bra tips från Pickipicki!

  Kim: Ja, det ska bli spännande att se hur den blir!

  Plommonet: Det blir en fin present!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: