RABARBERKRÄM

27 Maj

Jag har fått dille på rabarber, jag älskar den syrliga friska smaken av sommar. Jag har hunnit baka rabarberpaj, bullar med rabarber, och nu sist ut vart det rabarberkräm.

Rabarberkräm med iskall mjölk ger minnen av sanddammiga sommarfötter, fräknar och myggbett, för mig är det barndomssommar i varje liten tugga.

Jag kokade kräm med vaniljstång och lite citronzest, det går såklart bra att utesluta det och göra på bara rabarber om man föredrar det, eller så kan man låta en kanelstång koka med om man så önskar.

Rabarberkräm med Vanilj & Citron

  1. ca 1 liter sköljd, ansad rabarber skuren i småboitar.
  2. 1,5 dl socker
  3. 4 dl vatten
  4. 1 vaniljstång
  5. 3 msk potatismjöl eller majsena utrett i lite kallt vatten
  6. zest från en halv citron
Gör så här:
  1. Koka upp rabarber, socker, vatten och vaniljstång, låt sjuda under lock i ca 10-15 minuter.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner redningen i en tunn stråle.
  3. Rör ner citronzest, låt krämen svalna.

-Ät den som den är eller med iskall mjölk. Servera gärna mandelbeskvier eller mandelbiscotti till, mandel och rabarber är nämligen bästa-smak-kompisar!

/Moma


8 svar to “RABARBERKRÄM”

  1. Charlotta 27 maj, 2012 den 09:25 #

    Jag med, jag med!! Äter rabarber tills jag blir alldeles fyrkantig. Nästan, i alla fall. Men bäst av allt tycker jag nog de är när de är rå, och så doppar man i lite socker… Mmmm.

  2. Katarina 27 maj, 2012 den 10:20 #

    Jag är också väldigt förtjust i rabarber!

  3. Nina 27 maj, 2012 den 12:04 #

    Ja, härliga rabarbertider! Jag har också gjort en massa rabarber-recept på sistone, det är verkligen gott. Glass till exempel. Sjukt gott. Eller ugnsbakade i filodeg tillsammans med mandelmassa. mmmm…

  4. Mårtenssons kök 27 maj, 2012 den 17:52 #

    Små, späda rabarber ner i socker… mums! Då finns det hopp om sommar:)

  5. Rasmus 27 maj, 2012 den 22:39 #

    Håller med om att mandel nog är den allra bästa kombon med rabarber! Jag använder rostade mandlar i nästan alla mina rabarberpajer, det blir verkligen underbara kontraster i både smak och konsistens.

  6. Emmy 28 maj, 2012 den 07:39 #

    Rabarberkräm det är barndomssommar det! Jag kan inte fatta att vi inte tröttnade så mycket rabarberkräm som mamma kokade.

  7. Moma's Kitchen 28 maj, 2012 den 12:29 #

    Charlotta: Njae, nog för att jag gillar syrligt men det bli lite väl surt för min smak 🙂

    Katarina: 🙂

    Nina: Oh, med mandelmassa lät ju inte så tokigt, inte glass heller för den delen!

    Mårtenssons: Hopp om sommar- hopp om liv!

    Rasmus: Ja, mandelär gott till mycket!

    Emmy: Men det är ju så gott, perfekt att smaksätta yoghurt med också om man vill ha en smakasatt yoghurt!

  8. sofie mumsfillibaba 28 maj, 2012 den 20:38 #

    Blir helt tokig!! Vill göra allt med rabarber: saft, kräm, curd, paj, muffins…. Ska bara hitta lite mer rabarber!!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: