Middag en fredag
För några veckor sedan blev jag hembjuden till en kompis på middag. Det var hastigt påkommet, hon bor där jag jobbar så det var bara att kvasta förbi efter arbetsdagens slut slå sig ner på lite vin, pasta och skitsnack. Med van hand svängde hon ihop slampans pasta, eller Spagetti alla Puttanesca som den heter på italienska.
Bilden gör dessvärre inte maten någon rättvisa fast den var allt jag hade att tillgå. Men gott var det vill jag lova och det går fort att göra och vad kan vara bättre en fredagskväll? Då tänker jag inte främst på namnet, utan den lilla tid det tar att få god mat på bordet. Jag vet inte hur det är med er men jag orkar då rakt inte med några akrobatiska kokkonster en fredag efter jobbet (jag brukar känna mig nöjd om jag lyckas hålla mig vaken till klockan 22.00 en fredag)!
Slampans pasta, eller Spagetti alla Puttanesca
- 3 klyftor vitlök
- 1 chili
- 1 stor näve kalamataoliver
- 1 burk körsbärstomater
- 5 st sardellfiléer i olja
- 2 msk kapris
- finhackad bladpersilja
Gör så här:
- Skala och finhacka vitlök och chili, fräs i olivolja .
- Häll på tomaterna och låt småputtra under lock i 1o minuter.
- Skär sardellerna i bitar och grovhacka oliverna och tillsätt i såsen.
- Vänd ner pasta som du kokat al dente tillsammans med övriga ingredienser i såsen och låt koka upp . Smaka av med salt och peppar och rör i rikligt med bladpersilja.
- Servera med färskriven parmesan och toppa med ännu mer persilja.
Gud vad sugen jag blir på pastan. Med en massa rött vin till! Men men, om några mån kan jag njuta av den goda drycken igen. Trevlig helg!
Mums, vad gott det låter! Roligt namn 😀
Ja tack, två portioner ner hit, går det att ordna? Om inte så får vi väl försöka oss på att fixa till det själva en fredag!
Ha en göttig helg.
Det blev inga större trix i vårt kök heller. En fuskpizza med smördegsbotten och lite överblivet vin i vanliga dricksglas på en solig altan. Tja, också en sorts fredagsmys. Sover säkert i en solstol om en stund…
Det blev inga större trix i vårt kök heller. En fuskpizza med smördegsbotten och lite överblivet vin i vanliga dricksglas på en solig altan. Tja, också en sorts fredagsmys. Sover säkert i en solstol om en stund…
Ha en skön helg! Kram.
Ann-Louise: Haha, du får allt vänta lite med rödvinet!
Louise: Snabbt och gott, kan det bli bättre?
Mårtenssons: Det här snor ni lätt ihop på egen hand! 🙂
Emmy: Vädret är ju den bästa middagsgäst man kan ha just nu och då spelar ju innehållet på tallriken mindre roll, härliga sommarväder!
Simplicity at i’s best! Jag kan allt tänka mig att slampa lite för en portion av den pastan.
Enkelt och gott, mums! Önskar dig en fortsatt trevlig helg kram!
Har lite svårt för sardeller men ser smarrigt ut. Är det de som är slamporna?!:)