SLAMPANS PASTA

25 Maj

Middag en fredag

För några veckor sedan blev jag hembjuden till en kompis på middag. Det var hastigt påkommet, hon bor där jag jobbar så det var bara att kvasta förbi efter arbetsdagens slut slå sig ner på lite vin, pasta och skitsnack. Med van hand svängde hon ihop slampans pasta, eller Spagetti alla Puttanesca som den heter på italienska.

Bilden gör dessvärre inte maten någon rättvisa fast den var allt jag hade att tillgå. Men gott var det vill jag lova och det går fort att göra och vad kan vara bättre en fredagskväll? Då tänker jag inte främst på namnet, utan den lilla tid det tar att få god mat på bordet. Jag vet inte hur det är med er men jag orkar då rakt inte med några akrobatiska kokkonster en fredag efter jobbet (jag brukar känna mig nöjd om jag lyckas hålla mig vaken till klockan 22.00 en fredag)!

Slampans pasta, eller Spagetti alla Puttanesca

  • 3 klyftor vitlök
  • 1 chili
  • 1 stor näve kalamataoliver
  • 1 burk körsbärstomater
  • 5 st sardellfiléer i olja
  • 2 msk kapris
  • finhackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlök och chili, fräs i olivolja .
  2. Häll på tomaterna och låt småputtra under lock i 1o minuter.
  3. Skär sardellerna i bitar och grovhacka oliverna och tillsätt i såsen.
  4. Vänd ner pasta som du kokat al dente tillsammans med övriga ingredienser i såsen och låt koka upp . Smaka av med salt och peppar och rör i rikligt med bladpersilja.
  5. Servera med färskriven parmesan och toppa med ännu mer persilja.
-Smaklig spis!
/Moma


9 svar to “SLAMPANS PASTA”

  1. Ann-Louise 25 maj, 2012 den 14:24 #

    Gud vad sugen jag blir på pastan. Med en massa rött vin till! Men men, om några mån kan jag njuta av den goda drycken igen. Trevlig helg!

  2. Louise 25 maj, 2012 den 17:06 #

    Mums, vad gott det låter! Roligt namn 😀

  3. Mårtenssons kök 25 maj, 2012 den 18:53 #

    Ja tack, två portioner ner hit, går det att ordna? Om inte så får vi väl försöka oss på att fixa till det själva en fredag!

    Ha en göttig helg.

  4. Emmy 25 maj, 2012 den 21:14 #

    Det blev inga större trix i vårt kök heller. En fuskpizza med smördegsbotten och lite överblivet vin i vanliga dricksglas på en solig altan. Tja, också en sorts fredagsmys. Sover säkert i en solstol om en stund…

  5. Emmy 25 maj, 2012 den 21:15 #

    Det blev inga större trix i vårt kök heller. En fuskpizza med smördegsbotten och lite överblivet vin i vanliga dricksglas på en solig altan. Tja, också en sorts fredagsmys. Sover säkert i en solstol om en stund…
    Ha en skön helg! Kram.

  6. Moma's Kitchen 26 maj, 2012 den 10:29 #

    Ann-Louise: Haha, du får allt vänta lite med rödvinet!

    Louise: Snabbt och gott, kan det bli bättre?

    Mårtenssons: Det här snor ni lätt ihop på egen hand! 🙂

    Emmy: Vädret är ju den bästa middagsgäst man kan ha just nu och då spelar ju innehållet på tallriken mindre roll, härliga sommarväder!

  7. Kim 26 maj, 2012 den 12:48 #

    Simplicity at i’s best! Jag kan allt tänka mig att slampa lite för en portion av den pastan.

  8. Amy's piece of cake 26 maj, 2012 den 18:41 #

    Enkelt och gott, mums! Önskar dig en fortsatt trevlig helg kram!

  9. sofie mumsfillibaba 26 maj, 2012 den 23:44 #

    Har lite svårt för sardeller men ser smarrigt ut. Är det de som är slamporna?!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: