Jag bakade den här rabarberpajen som har pajdeg i botten, fullt av mjuk syrlig rabarber i mitten och en ovandel av smulpaj. Sonen åt i stort sätt hela pajen själv och under ett hav av smulor lyckades han få fram att det var nog den bästa rabarberpajen jag gjort.
Jag hittade receptet hos Alexandra’s Kitchen, det är på engelska och har amerikanska mått och eftersom jag har cup-mått och är en lat jäkel får ni själva konvertera det till svenska mått, hygglo va?!
-Trevlig helg på er!
/Moma
Den ser så god ut!
Yummie, när kan jag komma på fika? 😉
Ska baka rabarberpaj imorrn när svärföräldrarna kommer på besök. Har en kandidat!
Ser farligt gott ut det där! Men jag tycker du kunde varit lite snäll mot oss andra som inte har cup-mått och kanske inte ens kan engelska 😉
Här har du receptet på en liknande paj fast med mer godsaker i.
http://remsansbistro.blogspot.se/2010/06/frasig-rababerberpaj-med-smultacke.html
Rabarber är det godaste av det godaste såhär i slutet av maj. Pajen hade jag inte tackat nej till.
Katarina: Det är den också 🙂
Amy:: Du är välkommen så fort du har vägarna förbi!
Sofie: Mitt rabarbebegär tycks aldrig sina, kan jag komma förbi jag med på en bit paj?
Emmy: Nä, jag säger som mamma, kossorna i hagen är snälla 🙂
Tina: Du hade fått om du kommit hit!
Alltså det bästa av två världar vad gäller pajer då! Både pajdeg och smuldeg, mums.
Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
Ha en härlig kväll!
Kram, Lisa
eller så kan du ju bjuda på den, så slipper jag slitet med att räkna om?
Mmm, that pie looks fantastic. I love rhubarb – sweet but tangy too, delicious!