RHUBARB BUCKLE

19 Maj

Jag bakade den här rabarberpajen som har pajdeg i botten, fullt av mjuk syrlig rabarber i mitten och en ovandel av smulpaj. Sonen åt i stort sätt hela pajen själv och under ett hav av smulor lyckades han få fram att det var nog den bästa rabarberpajen jag gjort.

Jag hittade receptet hos Alexandra’s Kitchen, det är på engelska och har amerikanska mått och eftersom jag har cup-mått och är en lat jäkel får ni själva konvertera det till svenska mått, hygglo va?!

Receptet hittar ni här.

-Trevlig helg på er!

/Moma

11 svar to “RHUBARB BUCKLE”

  1. Katarina 19 maj, 2012 den 12:36 #

    Den ser så god ut!

  2. Amy's piece of cake 19 maj, 2012 den 13:28 #

    Yummie, när kan jag komma på fika? 😉

  3. sofie mumsfillibaba 19 maj, 2012 den 14:23 #

    Ska baka rabarberpaj imorrn när svärföräldrarna kommer på besök. Har en kandidat!

  4. Emmy 19 maj, 2012 den 23:35 #

    Ser farligt gott ut det där! Men jag tycker du kunde varit lite snäll mot oss andra som inte har cup-mått och kanske inte ens kan engelska 😉
    Här har du receptet på en liknande paj fast med mer godsaker i.
    http://remsansbistro.blogspot.se/2010/06/frasig-rababerberpaj-med-smultacke.html

  5. tina 20 maj, 2012 den 08:22 #

    Rabarber är det godaste av det godaste såhär i slutet av maj. Pajen hade jag inte tackat nej till.

  6. Moma's Kitchen 20 maj, 2012 den 19:03 #

    Katarina: Det är den också 🙂

    Amy:: Du är välkommen så fort du har vägarna förbi!

    Sofie: Mitt rabarbebegär tycks aldrig sina, kan jag komma förbi jag med på en bit paj?

    Emmy: Nä, jag säger som mamma, kossorna i hagen är snälla 🙂

    Tina: Du hade fått om du kommit hit!

  7. Mårtenssons kök 20 maj, 2012 den 19:55 #

    Alltså det bästa av två världar vad gäller pajer då! Både pajdeg och smuldeg, mums.

  8. Lisa Sockerrus 20 maj, 2012 den 20:43 #

    Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

  9. LiLo 21 maj, 2012 den 08:22 #

    eller så kan du ju bjuda på den, så slipper jag slitet med att räkna om?

  10. Elly 21 maj, 2012 den 15:37 #

    Mmm, that pie looks fantastic. I love rhubarb – sweet but tangy too, delicious!

Trackbacks/Pingbacks

  1. RABARBERKRÄM « - 27 maj, 2012

    […] har fått dille på rabarber, jag älskar den syrliga friska smaken av sommar. Jag har hunnit baka rabarberpaj, bullar med rabarber, och nu sist ut vart det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: