RABARBERMUMS

11 Maj

Förra helgen gjorde jag mandelkaka med inkokt rabarber som jag serverade med hemkokt vaniljkräm och nu tycker jag att ni ska göra det samma för det vart vansinnigt gott! Syrlig rabarber möter tuggig mandelkaka och len vaniljkräm- det kan inte bli annat än kärlek!

Jag bakade ut min mandelkaka i små muffinsformar men det går bra att dubbla satsen och baka ut smeten i en springform också om du hellre vill göra en stor kaka än flera små.

Mandelkaka:

  • 100 g mandelmjöl
  • 1,25 dl florsocker
  • 85 g äggvita

Gör så här: 

  1. Blanda mandelmjöl och florsocker i en bunke.
  2. Vispa äggvitan styv.
  3. Vänd ner häften av äggvitan i mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn smet.
  4. Vänd ner resten av äggvitan och häll i formar.
  5. Baka av den mindre varianten i 175 grader i cirka 25-30 minuter, ca 40 minuter om du bakar den större i springform.

-Låt kakan svalna och servera den med den inkokta rabarbern.

Inkokt rabarber:

  • ca 500 g rabarber, tvättat och skuren i 4:a centimetersbitar
  • knappt 1 dl vatten
  • drygt 1 dl socker

Gör så här: 

  1. Lägg rabarbern i botten på en ugnsfast form, strö över sockret och häll över vattnet.
  2. Kör rabarbern i 175 grader i ca 20-30 minuter, eller tills rabarbern är mjuk.

-Servera rabarbern till mandelkakan tillsammans med vaniljkräm, vill du göra egen vaniljkräm hittar du recept här: Hemgjord Vaniljkräm.

/Moma

10 svar to “RABARBERMUMS”

  1. Louise 11 maj, 2012 den 16:08 #

    Det här såg inte illa ut!!

  2. Lotta i Två Små Kök 11 maj, 2012 den 22:25 #

    Rabarber är mums. Klart det blir rabarbermums! Längtar tills mammas rabarber har vuxit till sig så att jag kan sno lite här på landet. Urtjusigt upplagt där med vaniljkrämen. Värsta swushen à la proffskock 🙂

    Hoppas du får en finfin helg!

    Kram till dig

  3. Emmy 11 maj, 2012 den 22:50 #

    Jag är så sjukt sugen på rabarberdesserter och kakor. Bläddrade i senaste allt om mat idag, vilket inte gjorde det bättre precis. Och nu detta fina hos dig! Jag har köpt hem rabarber för mina är så små plus att pappa erbjudit sig att komma med ett gäng stjälkar. Men jag har inte haft tid att baka något! Grymt irriterande 😦
    Ha en fin helg!

  4. Moma's Kitchen 12 maj, 2012 den 11:21 #

    Louise: Det var det inte heller! 🙂

    Lotta: Tack, det var tacksamma grejer att få till snyggt! Trevlig helg på dig med!

    Emmy: Då kan jag se fram emot goda rabarberrecept hos dig inom en snar framtid då, najs!

  5. LiLo 12 maj, 2012 den 11:23 #

    Du smäller ändå ihop en hel del för att vara en som tappat farten i köket! Eftersom jag inte är någon dessertlagare är det liksom nästan nog att bara läsa om dem.
    Fast det är klart om det skulle dukas fram i något kök, tyvärr inte alls så nära mig längre, skulle jag glupa i mig : )

  6. Amy's piece of cake 12 maj, 2012 den 13:09 #

    Rabarber är så gott i denna årstiden nu. Så fint upplägg, gillar hur såsen och rabarber curlen är gjord!

  7. Charlotta 13 maj, 2012 den 20:58 #

    Rabarber ÄR verkligen det godaste som finns på denna jord. Alldeles underbart!

  8. Kim 13 maj, 2012 den 21:56 #

    Den där desserten både ser ut och låter som om något som kan serveras på finaste krogen! Tio poäng!

  9. Hanna 14 maj, 2012 den 15:36 #

    Sold! Ska verkligen testa detta. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. GODSAKER MED VANILJKRÄM « - 20 juni, 2012

    […] Inkokta rabarber och mandelkaka […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: