VÅRBUFFÉ

5 Maj

Svajig matlagarlust

Jag har inte så mycket matlagningsinspiration just nu, eller rättare sagt den kommer och går i snabb takt, så det gäller att passa på att laga medan det finns lite matlagarglädje.

Förra söndagen hade jag en liten peak så jag passade på att bjuda över Syrran och Co på middag. Tanken var att att göra det enkelt så jag bjöd på en rustik tomatsoppa med salvia och till det serverade jag lite småplock, som lite kryddiga korvar, fetaost, bröd, sparris och några små ostpajer som jag hade liggandes i frysen från i påskas, en hel liten vårbuffé med andra ord. Och som kronan på verket gjorde jag en somrig tårta till kaffet, som sagt, det gäller att passa på medan det är kul.

Somrig gräddtårta gjord på Fiona Carins Very Lemony crunch cake med vaniljkräm och limemarinerade jordgubbar och melon.

/Moma

9 svar till “VÅRBUFFÉ”

 1. Lotta i Två Små Kök 5 maj, 2012 den 18:09 #

  Bipolärt i köket – lusten kommer och går – även för mig. Det sköna är ju att den alltid kommer tillbaka, förr eller senare. Den här vårbuffén hade jag gärna suttit ner vid bordet och njutit av. Hoppas lusten återkommer tätt så att man får njuta av mer sånt här!

  Trevlig helg till dig!

 2. Amy's piece of cake 5 maj, 2012 den 19:09 #

  Härlig buffé du fått till Moma! Den där somriga gräddtårtan säger jag inte nej till…. 😉

 3. Emmy 6 maj, 2012 den 09:24 #

  Det var ingen dålig buffé du skrapade ihop. Men människa har du hängt i taket och tagit kort 🙂
  Ja, den där lusten för skapande i köket den svänger upp och ned hela tiden. Just nu har jag en trave med recept jag skulle vilja testa, men när jag väl tänker att jag ska göra det så har jag ändå ingen lust. Då kör jag på något enklare hittepå.

 4. Kim 6 maj, 2012 den 14:26 #

  Ja sannerligen, där stämmer jag in. Lusten/tiden/inspirationen varierar. Den buffén hade jag gärna satt i mig dock. Ofta har man ju ändå aptit iallfall 🙂

 5. tina 6 maj, 2012 den 19:46 #

  Vill bara tala om att din karibiska banankaka gjorde succé här i helgen. I fredags bjöd vi vår bagerska i vänskapskretsen på kakan, hon som är kräsen som få tycker mycket om! Dan där på packade vi ner kakan i picknickkorgen och på utflykten gick den hem hos såväl syster som kusin, varav den senare eg inte gillar fika. Ja, du hör ju!

  Hoppas allt är fint med dig. Kram

 6. Ann-Louise 6 maj, 2012 den 21:50 #

  Tjusig vårbuffé! Mitt på bordet ser jag ju även vitsparrisen som du köpte på Hötorget. Självklart blir jag nyfiken på hur du tillagade den…

 7. Moma's Kitchen 7 maj, 2012 den 07:51 #

  Lotta: Haha, jo, bipolärt kan man absolut kalla det!

  Amy: Tårta med hemrörd vaniljkräm toppar alla andra tårtor!

  Emmy: Nej, men du förstår, jag är antingen fasligt lång eller en jävel på att klättra!

  Kim: Jo, sant, för det mesta är det lättare att äta än att laga när det blir sådana perioder.

  Tina: Vad roligt att höra 🙂

  Ann-Louise: det var den stora vita jag köpte på Hötorget, du hittar den i inlägget innan det här 🙂

 8. Tant Gul 7 maj, 2012 den 20:03 #

  Jösses! du hinner i alla fall få till mycket när inspirationen finns där. Ser jättegott ut! Och det kanske hör våren till att tankarna och inspirationen är på annat håll.

 9. Hanna 8 maj, 2012 den 15:18 #

  En sån fin buffé! Och tårtan ser ju helt otrolig ut – du ska inte sadla om till konditor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: