Bloggreceptboken 2012
I veckan som gick var jag tillsammans med ett gäng andra matglada bloggare på en inspirationskväll inför 2012:s upplaga av Bloggreceptboken.
Vi var på PS Matsal där vi lagade massor av god mingelmat i spansk anda. Temat för kvällen var ”Något köpt, något lagat” och det är också samma tema som på nästkommande upplaga av Bloggreceptboken som jag fått den stora äran att medverka i.
Förutom Moma’s Kitchen så var även I Huvudet på Elvaelva, Kinnas, Landleys Kök, Smaskens samt WCTC på plats- inte mindre än sex strålande bloggare med andra ord.
Min favorit från kvällens mat, förutom den grymt goda korven från Korvhantverk Stockholm som vi blev bjudna på, var ansjovis med tomater som serveras med lökhack och en olivolja smaksatt med kapris och dill, mycket gott!
Anchoas con tomate y alcaparras
-Ansjovis med skållade tomater och kapris
- 2 burkar ansjovisfilé (typ Grebbestad)
- 2 tomater, skållade och urkärnade, fint skurna i små bitar
- 1,5 msk kapris
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 msk gräslök, finhackad
- 1 msk dill, finhackad
- 4 msk god olivolja
- juice och zest från en halv citron
Gör så här:
- Lägg upp ansjovisfiléerna i fina rader på ett stort fat.
- Fördela tomathack, lök och gräslök på varje bit, ringla över oljan som du blandat med citronzest- och lite juice samt kapris och dill.
/Moma
Mycket gott där! Fast jag fegar på ansjovisen. OK att använda i sås till oigenkännlighet men fixar det inte naturellt…. Vilken kul grej förresten! Ska bli spännande att se bloggreceptboken när den är klar.
Hoppas du har en riktigt skön valborgshelg!
Kram till dig!
Spännande grejer på g! Ska bli kul att se projektet i sin helhet när det är klart.
Är det små glas med ostkuber jag ser?! Mums.
Aha, du är också en av deltagarna, trevligt trevligt – ser fram mot alla spännande recept vi ska få ta del utav! Ser ut som en finfin kväll, korvarna blev högintressanta för den ene av oss i köket (gissa vem?)…
Lotta: Det serverades stora fina musslor också, stackars mig som är livrädd för musslor högg in på det andra 🙂
Kim: Nej, det hade kunna vara ost, men det är limemarinerad melon, jättegott!
Mårtenssons: Synd att ni inte kunde komma till Sthlm! Korvarna var verkligen fantastiska, baske mig den godaste korv jag har ätit!
Moma, liksom topnotch numera, inte törs man bjuda hem henne till sitt simpla kök och bjuda på mat tillagad på höft nå mer inte!
Då testar jag igen att kommentera.
Så roligt med mingel och ny kokbok! Ser framemot att läsa den när den är klar.
Vad kul att ska du vara med bloggboken, men jag tycker att du ska ha en Egen kokbok!
LiLo: Din fåntratt, det kan man visst!! 🙂
Kinna: 🙂
Hanna: Ja, det ska bli spännande att se slutprodukten!
Karin: Haha, smickrare där! Tack!
Hurra! Vad roligt att du ska vara med denna gång! Iiiii…
Vilken mingelkväll ni hade! Jag hade nog huggit in på alltihhop (har spanat lite hos de andra också). Ja tack till lite rosévin till det 🙂
Jag vill också gå på trevligt mingel och hänga med ett gäng fina matbloggare…
Ojoj, så mycket gottigheter…! Vart tog min inbjudan vägen? 😉 Kommer du 2-3 juni? Everything is set!
Vad kul att se bilder därifrån! Jag kunde tyvärr inte vara med (jag är sjukt trött på att pendla Gbg-Sthlm över dagen…) men jag ska hämta ut mitt inspirationskit imorgon tänkte jag! Kul!
Emmy: Tack, ja, det ska bli kul! 🙂
Amy: Jag tror inte jag kommer, det vore väldigt trevligt men det är ju inte direkt nästgårds 🙂
Charlotta: Men det hade varit väldigt trevligt om du hade varit där!! Du får väl komma och sova på min soffa nästa gång! 🙂
What a fun evening, looks like it was a blast! Those anchovies look amazing – mmm, all the pics are making my tummy rumble…