FINT MED FAMILJ

10 Apr

Hoppas påsken har varit bra! Min påsk har varit toppen. Jag bjöd  mamman & pappan samt mormorn & morfarn på traditionsenlig påskbuffé i lördags (Syrran & C0 var på Öland i vanlig ordning). Det känns verkligen som en ynnest att få ha mormorn & morfarn här på middag, det händer inte varje dag vill jag lova.

Tänk, min morfar blir 80 år i sommar och det var han som hjälpte mig att måla om  i sonens rum nu när vi flyttade, och medan jag klagade på ryggont och svält så tejpade han och målade för glatta livet, den karln går inte av för hackor han!

I söndags var Åsoa och fröken Dilly här och vi gjorde kroppkakor, det var första gången för mig, första att laga och första att äta. Det var gott, smakade lite som potatisbullar och fläsk fastän att fläsket låg inuti. Jag trodde att själva degen skulle ha mera stuns, typ som dumplings men Åsoa bedyra att de var preeeciiis så som de skulle vara.

Igår hade jag mamman & pappan över på lammstek och tjej-fix, vi åt, jag färgade håret på mamma, plockade bryn, la lite ansiktsmask och plattångade pappas babylockiga hår rakt (det sista såg jäkligt kul ut).

Nu är jag sådär precis lagom utsjasad för en ny arbetsvecka. Det blir dock en kort en för jag har semester torsdag och fredag, inte för att jag ska göra något särskilt men jag tycker att jobbet slukar alldeles för mycket fritid.

Detta bildspel kräver JavaScript.

/Moma

6 svar till “FINT MED FAMILJ”

 1. LiLo 10 april, 2012 den 12:32 #

  DET! Har du verkligen rätt i, så himla mycket fritid som går åt till att arbeta, det är deprimerande om man tänker efter noga på den saken.
  Härligt att du haft en bra påsk!
  Ses snart, kram

 2. Hanna 10 april, 2012 den 16:52 #

  Vilken krutmorfar du har!! Och fina påskbilder 🙂

 3. Amy's piece of cake 10 april, 2012 den 18:18 #

  Vilken härlig påsk och dunder morfar! Låter skönt med ännu mera ledighet…

 4. Karin 10 april, 2012 den 18:26 #

  Man borde helt enkelt jobba mindre!

 5. Moma's Kitchen 10 april, 2012 den 19:27 #

  LiLo: Jamen visst är det så!! Kramen

  Hanna; Visst är han! 🙂

  Amy: Dundermorfarn! Ja, jag är ledsen att behöva säga det, men man kan nog inte ha för mycket ledighet!

  Karin: Javisst!

 6. Kim 10 april, 2012 den 20:18 #

  Jamengud, varför ska jobba hålla på att inkräkta sådär?!
  Du verkar ha haft en mysig påsk, de där kroppkakorna skulle jag gärna testat. Det har jag aldrig ätit heller. Men jag får väl ta och ragga upp någon kunnig på området om det ska lagas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: