Kära vänner, har ni kvar något påskfirande än eller ska ni bara slappa och äta er igenom alla påskrester? Om ni råkar känna att ni inte är färdigpåskade ännu så har jag ett perfekt litet mattips som ni kan svänga ihop på mindre än en kvart. Det funkar lika bra till lunch som på buffébordet och för min del passade det även utmärkt som nattamackan också.
Jag åt min tantröra på Johannas goda knäckebröd, dessvärre svänger du inte ihop det under samma kvart som tantröran så om du inte redan har bakat det föreslår jag att du äter din tantröra på något annat tunnt knaprigt gott knäckebröd.
Tantröra
4 hårdkokta ägg (kalla)
1 burk matjessill, 200 g
1 finhackad rödlök
4 msk finhackad dill
2 msk smörgåskaviar
1 pkt (200 g) philadelphiaost (obs full fetthalt)
nymalen svartpeppar
ev salt
Gör så här:
1.Skala äggen och hacka dem, lägg ägghacket i en stor bunke.
2. Finhacka matjessill, lök och dill, blanda ihop det med kaviar och philadelphia i en mindre bunke.
3. Blanda sedan försiktigt ned sillsmeten i äggen så att man ändå känner bitar av äggvita här och där i röran. Smaka av med peppar och ev salt.
/Moma
Inte en enda påskrest finns i köket, om man inte räknar äggen då… Istället blir det snitsel med god röra, dock ingen tantröra även om den låter mycket god!
Påskrester blev det kanppt några, så man får anta att alla gillade maten.
Tantröra minsann. Låter mycket gottit, men inte är det någon tant som fört ihop den där 🙂