HEMGJORT KNÄCKEBRÖD

6 Apr

Det här är egentligen inte Picki-Tinas recept, även om det bär hennes namn. Det är nämligen Johannas, allas vår knäckedrottning, knäckebröd som hon bakade i det röda köket (därav namnet).

Jag kan lova att det är gott, Tina och Carl fick dubbel sats knäckebröd av Johanna och de satte i sig det på mindre än en vecka. Och jag har även låtit största Småsmulan, 5 år och världsvan knäckeätare, vara testpatrull. Han kan sin knäckesak han, killen kunde rabbla, se och känna skillnaden på säkert en 6-7 olika sorters knäckebröd vid en ålder av tre. Hans lite torra (munnen full av knäcke) utlåtande av Pickis polenta- och havreknäcke löd: -Knäckebrödet var bäst. DET gillade jag. Punkt. Tugg, tugg, tugg, kanperiknaper… svälj. Kan jag be och få lite mer knäckebröd, tack?

Pickis polenta- och havreknäcke


25 g jäst
4 dl vatten
3 dl rostade havregryn (varav 1 dl mixade och 2 dl hela)
1 dl solrosfrö, malen
2 dl polenta
2 dl grahamsmjöl
ca 3 dl rågsikt
4 nävar rostade solrosfrö och sesamfrö
flingsalt

Gör så här:

  1. Rosta havregrynen i en torr stekpanna.
  2. Blanda jäst och vatten tills jästen löses upp.
  3. Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa en timme. Kavla ut 4 stora kakor på mjölad bänk. Flytta över till plåt med bakplåtspapper, picka med gaffel, pensla med vatten, pynta med frön och salt och grädda en i taget i 175 grader. Grädda i ca 10-12 minuter, men håll koll på bröden så att de blir gyllenbruna och inte brunbrända. Låt svalna på galler.

/Moma

9 svar to “HEMGJORT KNÄCKEBRÖD”

  1. Katarina 6 april, 2012 den 11:31 #

    Mums, ser gott ut! Glad påsk!

  2. Plommonet 6 april, 2012 den 14:59 #

    Jag tror jag ska patent på mitt knäckebröd och sen ta över världen – det är ungefär så det känns när jag får alla fina komplimanger av er! ❤ När hälsar du på Göteborg förresten? 😉

  3. Ann-Louise 6 april, 2012 den 15:47 #

    Johannas knäckebröd är helt ärligt makalöst gott. Om hon skulle öppna en butik så skulle jag bli ruinerad. Glad påsk!

  4. Emmy 6 april, 2012 den 21:47 #

    Inget dåligt betyg Johannas knäcke får. Jag måste helt enkelt testa själv. Jag älskar den sortens knäcke.

  5. tina 8 april, 2012 den 10:02 #

    Hoho, jag ser potentialen att ha någon annans knäckebröd i mitt namn! 😉

    Glad påsk Moman!

  6. Moma's Kitchen 9 april, 2012 den 09:49 #

    Katarina: Det ÄR supergott!

    PLommonet: DO IT! Å, vet inte när, men så snart jag får en bra anledning!

    Ann-Louise: Och jag skulle inte handla något annat knäckebröd- ever!

    Emmy: It’s a must!

    Tina: Det är väl bara egen tv-show som saknas nu va?

  7. Hanna 11 april, 2012 den 12:36 #

    Inte illa!! (Både knäcket och provsmakaren… )

Trackbacks/Pingbacks

  1. PÅSKMIDDAG « - 6 april, 2012

    […] Tantröra på Plommonets goda knäckebröd […]

  2. TANTRÖRA « - 9 april, 2012

    […] åt min tantröra på Johannas goda knäckebröd, dessvärre svänger du inte ihop det under samma kvart som tantröran så om du inte redan har […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: