Och en liten kaka
Jag var på skogsutflykt häromdagen, vädret var kanske inte det roligaste men det verkar som att det spirar här och där. Det var typiskt aprilväder, det blåste, haglade lite och solen kikade fram då och då som bara för att påminna om att det blir varmare och ljusare tider, snart.
Vi grillade korv och fikade med Meitanprejtans goda chokladkaka och jag tänkte att ni ska få receptet så att ni har något imponera med på påskbuffén. Jag garnerade med vad skogen hade att erbjuda, ni kan såklart garnera med små chokladägg i fågelbon, marsipankycklingar, färsk frukt eller vad ni nu önskar.
Nu så, till receptet på den goda chokladkakan:
Chokladkaka med tryffel
15-20 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad av god kvalitét
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull och ta det från plattan, rör i socker, kakao och vaniljsocker.
- Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
- Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
- Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
- Hacka chokladen, rör ner det i smeten och låt den smälta.
- Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, och garnera den. Låt kakan stå kallt minst 1 timme före servering.
/Moma
Den chokladkakan vill jag absolut testa!
Och vilka fina vårbilder. Jag ska plocka vitsippor med mamma i påskhelgen, så fint!
Väldigt typisk svensk utflykt i april – you have to love it. Inspirerande med det gröna bland allt det brungrå. Och gult också, var det inte en liten tussilago där? Korv i det fria är bland det bästa som finns. Och chokladkakan också 🙂
Glad påsk!
Våren är ju helt fantastisk, trots dem lömska kylan. Liksom årets första grillkorv ute. 🙂
Underbart och så god chokladkakan ser ut mmm!
Åh… snart snart är våren här! Visst är det värsta luriga aprilvädret hela tiden. Hinner inte klä av mig förrän det blåser isande vindar. Jag kommer bli snuvig om våren ska hålla på och luras.
Åhh…älskar verkligen våren. Men snö?! Det vill vi inte ha nån mer! Bara sol, blommor och chokladkakor!
Den kakan kanske kan bli ett fall för långfredagen, ser gott ut!
Mmmmm, that chocolate cake looks amazing. Love how you’ve decorated it with flowers too!
Där är den ju – våren! Tussilagos är för goa.
Jag gillar alla former av utflykter, speceillt om det inkluderar mat.
Är jag i storstan längre än ett par timmar nästa gång, se upp! 😉
Finns det något som smakar godare utomhus än en grillad korv? Nej, tror minsann inte det! Skulle väl kanske vara den där kakan som växte i trädet då:)
Ha nu en riktigt fin påskhelg Moma,
kram Mårtenssons!
Hanna: Vitsippor är vår och barndom 🙂
Lotta: Visst var det en lite tussilago!
Ann-Louise: Ja, kylan kan man ju klara sig utan, fast det är lite häftigt när man ser att det växer ur is och snö!
Amy: Det var den 🙂
Emmy: Snuva hör våren till i alla fall för pollenallergiker 😦
Sofie: Ja, hurra för sol, blommor och choklad!
Cilla: Det tycker jag låter som ett bra fall för en långfredag!
Elly: I was out camping for the day and flower was all I could find!
Kim: Jag ser gärna upp! 🙂
Mårtenssons: Ja, fantastiskt va, vad man kan hitta i Stockholmsskogarna?!