COOKIE HEAVEN

28 Mar

När jag fyllde år fick jag ett paket med kolasnittar med lakrits av min lill-kusin och jag säger så här; Oh sweet Lawd, om det fanns en kakhimmel så skulle den vara fylld av kolasnittar med lakrits. Det här är inte någon lek, man tar en kaka, tuggar och tänker ”jaha, kolasnittar”. Men sedan kommer en smakexplosion som inte är av denna värld, och då dör man en smula. Och sedan tar man en kaka till och en till o-c-h-e-n-t-i-l-l- och-en-till och en till, sedan tänker man att nu får det vara nog, inga fler. Men se det går inte, för det är omöjligt att sluta äta dem när man väl har börjat. Så gör en dubbel sats medan du ändå håller på.

Receptet hade hon hittat hos Therésia på Söta Saker.

Kolasnittar med saltlakrits

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk saltlakritssirap
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 – 2 1/2 dl vetemjöl
  • lite lakritspulver att strö över kakorna
  1. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  2. Rör ner vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla rullar och platta ut till en centimeters tjocklek på smord plåt. Strö lite lakritspulver över längdernas mitt.
  3. Grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.

/Moma

12 svar to “COOKIE HEAVEN”

  1. Katarina 28 mars, 2012 den 10:27 #

    Jag förstår dig så väl att det kan vara svårt att sluta äta! Jag måste testa dessa 🙂

  2. Lotta i Två Små Kök 28 mars, 2012 den 10:41 #

    Var får man tag på så’n där lakritssirap? Det här låter ju nästan för bra för att vara sant! Himlen på jorden 🙂

  3. Plommonet 28 mars, 2012 den 10:45 #

    Håhå, det här ser jag ett är ett recept som min mamma skulle gå bananas över. Jag tror minsann jag ska påminna henne om att jag älskar henne med en saltlaktritskaka! 🙂

  4. LiLo 28 mars, 2012 den 12:50 #

    Låter hur gott som helst. Jäsiken också att jag inte är en kakbakerska 😦

  5. Karin 28 mars, 2012 den 17:11 #

    Lakrits i kakor, kan det verkligen bli gott? 🙂

  6. Hanna 28 mars, 2012 den 17:47 #

    Oj, så gott det låter. Goda småkakor är farligt för man kan aldrig sluta äta förrän de tar slut…

  7. Moma's Kitchen 28 mars, 2012 den 20:29 #

    Katarina: Gör det!

    Lotta: Ska kolla med kussen så återkommer jag!

    Plommonet: Nu vet du vad du ska ge mamma i påskprecent: recept på kolasnittar med lakrits!

    LiLo: Men du kan ju alltid bli! 😉

    Karin: Nä. Himmelskt!

    Hanna: Hahaha, visst, som med allt annat gott då!

  8. Mårtenssons kök 28 mars, 2012 den 21:38 #

    Det låter som en väldigt angenäm explosion!

  9. Emmy 28 mars, 2012 den 22:41 #

    Oj oj oj… Undra om det går att göra dem på mörk sirap och lakritspulver istället. Jag måste testa.

    • Moma's Kitchen 29 mars, 2012 den 09:48 #

      Det tror jag, eller så borde man väl kunna smälta några turkisk peppar och ha i smeten?

  10. Amy's piece of cake 28 mars, 2012 den 23:46 #

    Me like!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: