FOODIE GET-TOGETHER

26 Mar

I lördags var jag, tillsammans med Johanna a.k.a knäckeprinsessan från Mormorsplommonmarmelad och Rasmus från Vegologi, hembjuden till bästa Pickipicki-Tina och bästa Pickipick-Carl i det röda köket.

Johanna och Rasmus kvistade till Uppsala med ett av morgontågen medan jag i sann västindisk anda såklart kom sist. Mitt tåg anlände till Uppsala Station kl: 13.52. Väl där blev jag uppmött av Carl med inget mindre än två cyklar. Eftersom jag inte ens hittar i min egen byxficka trampade jag på för glatta livet efter Carl som med vana trampor och racerbrallor sladdade sig hem på 3 minuter, en cykelfärd som normalt tar 7 minuter enligt Tina. H-u-j-e-d-a-n-e-mej vad jag hojade!

Väl framme var det i stort sett bara för mig att sätta mig ner vid dukat bort och inta brunchen som de andra hade slitit med hela morgonen och hela förmiddagen. Under tiden jag inte var på plats hade de hunnit med att gå skåpesyn, baka knäckebröd, baka pyntat morotsbröd, göra quesadillas, rosta Uppsala-musli, mixa smuttis, laga stora färgsprakande vegansallader och ha julgransplundring med tillhörande isglass på balkongen (och jag har säker missat massor).

Ni undrar såklart vad jag gjorde. Jag gjorde som tv-kockarna och förberedde två banankakor kvällen innan som jag tog med mig, så väl på plats kunde jag alltså ogenerat ägna (hänge) mig åt husesyn, smygfotande och ohämmat ätande.

När vi hade gjort allt det där som matbloggare gör, fotat, ätit, pratat och fotat, fikat och nördat vid datorn så var det dags för nästa mål, middagen. Den intog vi med händerna på Messob, en Etiopisk/Eritreansk restaurang. Det var gott och mycket och jag antar att alla etiopier och eritreaner ständigt luktar mat om händerna, det gjorde i alla fall jag efter att ha ätit med händerna. Vi testade lite olika afrikanska öl- och cidersorter, jag tror Carl kammade hem vinnaren, i alla fall om man utgår av vad det står på flaskan. Tina passade även på att visa sitt party-trick den magiska servetten.

Jag kan lova att det var en mycket mätt och en mycket belåten Moma som somnade in efter den här dagen!

Tusen tack Tina & Carl som välkomnade oss in i ert hem och tack Johanna för det fantastiskt goda knäckebrödet!

/Moma

16 svar till “FOODIE GET-TOGETHER”

 1. Katarina 27 mars, 2012 den 05:00 #

  Jätte trevligt med bloggträffar! Och roligt tycks ni ha haft det 🙂

 2. Cecilia 27 mars, 2012 den 07:27 #

  Vilken dag! Låter underbart trevligt.

 3. LiLo 27 mars, 2012 den 09:13 #

  Härligt!

 4. Gun 27 mars, 2012 den 09:46 #

  Vad roligt ni ser ut att ha haft, fast kan man vänta sig annat när människor med samma intresse träffas? 🙂

 5. Lotta i Två Små Kök 27 mars, 2012 den 10:49 #

  Vilken go’ lördag 🙂 Fick rumpan ta stryk efter cykelturen eller är du med sadel kanske?

  Apropå bloggträff, ska du söderut i juni? Om jag får till det tänkte jag försöka haka. Kanske reser vi tillsammans från asfaltsdjungeln då!

 6. tina 27 mars, 2012 den 11:03 #

  Haha, såhär mycket bakom-kulisserna har väl aldrig tidigare skådats! Carl! Vår tjockteve! Paraplyerna! 😉 Tack för finfint besök i lördags, kom tillbaka snart igen!

  • carl 27 mars, 2012 den 21:34 #

   Hoho nästan lite f-ö-r mycket bakom-kulisserna 🙂

 7. Hanna 27 mars, 2012 den 14:47 #

  Vilken härlig tillställning!!

 8. Plommonet 27 mars, 2012 den 17:40 #

  Åh, alla med Dorisvinkeln på huvudet, tjusigt! 😀
  Tusen tack själv för en superfin dag, nästa gång ska jag se till att kunna stanna så länge att jag hinner hänga med hela dagen och kvällen. Jättekul att få träffa dig, hoppas att du kan rädda ditt knäcke från Sonen. 😉

 9. Mårtenssons kök 27 mars, 2012 den 20:49 #

  Inte illa med sådana däringa bloggträffar, visst är det kul att träffas i verkliga livet?
  Och vi vill fortfarande veta hur det däringa ljustricket funkar!

 10. Moma's Kitchen 27 mars, 2012 den 22:19 #

  Katarina: Ja, det var helfestligt!

  Cecilia: Det var det!

  LiLo: 🙂

  Gun: Haha, troligen inte.

  Lotta: Jag vet inte än hur sommaren ser ut, kanske det går att få till! Då kan vi ta sällis!

  Tina: Men det var så trevligt bakom kulisserna 🙂

  Carl: Nähe du, visst inte!

  Hanna: 🙂

  Plommonet: Tack det samma, det tycker jag absolut att du ska!

  Mårtenssons: Jättekul! Jag lovade Tina att inte avslöja den magiska servetten, inte bussigt nu när hon har övat så hårt!

 11. Elly 28 mars, 2012 den 08:52 #

  Looks like a really fun day, the bean salad in particular looks amazing!

 12. Emmy 28 mars, 2012 den 22:28 #

  Fy fabian så trevligt! Vilken dag ni verkar ha haft! Är avis så jag blir alldeles grön…
  Jag ska börja kolla upp lite sjukhus i Stockholm tror jag minsann…

Trackbacks/Pingbacks

 1. HEMGJORT KNÄCKEBRÖD « - 6 april, 2012

  […] bär hennes namn. Det är nämligen Johannas, allas vår knäckedrottnings, som hon bakade i det röda köket (därav […]

 2. DEJT I MOMA’S KITCHEN « - 21 juni, 2012

  […] Moma’s Kitchen (och på tillhörande balkong). Jag fick ju den stora äran att få komma på Pickipicki-brunch i det Röda Köket för en tid sedan och har sedan dess försökt att bearbeta Tina och Carl att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: