ENGELSKA SCONES

18 Mar

Inget Afternoon Tea utan engelska scones. Engelska scones är lite luftigare och porösare än de scones som vi är vana vid och engelsmännen äter sina scones som ett sött bröd och inte som smörgåsbröd så som vi gör.

Servera dina scones enligt tradition med jordgubbsmarmelad och clotted cream. Cream cheese och lite lättvispad grädde funkar annars fint som ett substitut till engelsk clotted cream. Clotted cream är för övrigt grädde som man kokar och separerar och den fetaste delen som blir kvar är det som engelsmännen kallar clotted cream.

Här hittar du recept på en galet god jordgubbsmarmelad: Jordgubbsmarmelad med Citron & Vanilj.

Engelska miniscones

Receptet kommer från Arla

Det här behöver du:

16 st miniscones

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
0,4 dl vispgrädde

Pensling:
2 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Finfördela smöret i mjölet.
  4. Rör i mjölk och grädde och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Jag hade inga små ringar så jag tryckte ut mina med hjälp av champagneglas och det funkade finfint.
  5.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter.

/Moma


16 svar to “ENGELSKA SCONES”

  1. Katarina 18 mars, 2012 den 11:02 #

    Scones är en stor favorit, just med en god sylt och clotted cream. Lemon curd passar också bra till scones!

  2. Coquina 18 mars, 2012 den 12:54 #

    Mums vad smarrigt =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

  3. Simone Hanna 18 mars, 2012 den 14:02 #

    Jag föredrar engelska scones framför svenska för deras är ju så mycket godare,och nu blev ja allt sugen på dem rackare igen.

  4. Amy's piece of cake 18 mars, 2012 den 14:46 #

    Ser jättegoda ut och instämmer med Katarina, scones är en smarrig favorit här med!

  5. Mårtenssons kök 18 mars, 2012 den 19:06 #

    Ser väldans goda ut gör dina scones, med eller utan clotted cream .

  6. Lotta i Två Små Kök 18 mars, 2012 den 21:23 #

    Dem skulle jag kunna äta till frukost oxå, sötebröd eller inte 🙂

  7. LiLo 19 mars, 2012 den 09:56 #

    Ånej!
    jag som inte har varken ringar eller champangeglas. Blir nog tvungen att äta dem hos någon som har….

  8. Linda 19 mars, 2012 den 10:27 #

    HERREGUD vad jag är glad att jag hittat din blogg.
    Jag är en sucker för västindiskt. Tack för allt du delar med dig.

    Linda

  9. Gun 19 mars, 2012 den 11:31 #

    Jag har aldrig ätit engelska scones men de ser såå goda ut!

  10. sofie mumsfillibaba 19 mars, 2012 den 16:06 #

    Sicka små sötingar. Har aldrig smakat sån där Clotted cream. Men gärna cream cheese. Och marmelad. Mums!

  11. tina 19 mars, 2012 den 18:52 #

    Moman!

    På lördag kommer Plommonet till Uppsala, enligt egen uppgift mellan 10-17. Kom hit du med! Fint väder = utflykt, fult väder = knäckebrödsbak i det röda köket. Typ!

    Vad sägs? 😀

  12. Moma's Kitchen 19 mars, 2012 den 21:15 #

    Katarina: Det var första gången jag bakade just engelska scones och det gav mersmak!

    Coquina: Tack för tipset!

    Mårtenssons: Tack, det var gott (jag åt fyra stycken dagen därpå)!

    Lotta: Funkar säkert till middag också!

    LiLo: Ånej, försök inte, något runt har du väl där hemma?!

    Linda: Vad kul att höra, välkommen hit!

    Gun: Testa vetja!

    Sofie: Inte jag heller 🙂

    Tina: Lördag = DEAL! 🙂

  13. Hanna 20 mars, 2012 den 12:02 #

    Mmm, scones (UTAN russin) är så galet gott. Om man bara vill ha scones och inte ett helt afternoon tea så serverar de flesta ställen cream tea. Tokgott!

  14. Malin´s diner 26 april, 2012 den 21:04 #

    Men så gott det ser ut!

    Kram Malin

Trackbacks/Pingbacks

  1. MOMA’S AFTERNOON TEA « - 15 september, 2012

    […] Engelska miniscones […]

  2. Zinguzengi Citrus « - 16 februari, 2013

    […] Curd av olika slag är en favorit, även om jag inte gör det så ofta. Det är gott till engelska scones, Pavlova och många andra godsaker, och inte är det särskilt svårt att göra heller. Inte svårt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: