Inget Afternoon Tea utan engelska scones. Engelska scones är lite luftigare och porösare än de scones som vi är vana vid och engelsmännen äter sina scones som ett sött bröd och inte som smörgåsbröd så som vi gör.
Servera dina scones enligt tradition med jordgubbsmarmelad och clotted cream. Cream cheese och lite lättvispad grädde funkar annars fint som ett substitut till engelsk clotted cream. Clotted cream är för övrigt grädde som man kokar och separerar och den fetaste delen som blir kvar är det som engelsmännen kallar clotted cream.
Här hittar du recept på en galet god jordgubbsmarmelad: Jordgubbsmarmelad med Citron & Vanilj.
Engelska miniscones
Receptet kommer från Arla
Det här behöver du:
16 st miniscones
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
0,4 dl vispgrädde
Pensling:
2 msk vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
- Finfördela smöret i mjölet.
- Rör i mjölk och grädde och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Jag hade inga små ringar så jag tryckte ut mina med hjälp av champagneglas och det funkade finfint.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter.
‘
/Moma
Scones är en stor favorit, just med en god sylt och clotted cream. Lemon curd passar också bra till scones!
Mums vad smarrigt =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
Jag föredrar engelska scones framför svenska för deras är ju så mycket godare,och nu blev ja allt sugen på dem rackare igen.
Ser jättegoda ut och instämmer med Katarina, scones är en smarrig favorit här med!
Ser väldans goda ut gör dina scones, med eller utan clotted cream .
Dem skulle jag kunna äta till frukost oxå, sötebröd eller inte 🙂
Ånej!
jag som inte har varken ringar eller champangeglas. Blir nog tvungen att äta dem hos någon som har….
HERREGUD vad jag är glad att jag hittat din blogg.
Jag är en sucker för västindiskt. Tack för allt du delar med dig.
Linda
Jag har aldrig ätit engelska scones men de ser såå goda ut!
Sicka små sötingar. Har aldrig smakat sån där Clotted cream. Men gärna cream cheese. Och marmelad. Mums!
Moman!
På lördag kommer Plommonet till Uppsala, enligt egen uppgift mellan 10-17. Kom hit du med! Fint väder = utflykt, fult väder = knäckebrödsbak i det röda köket. Typ!
Vad sägs? 😀
Katarina: Det var första gången jag bakade just engelska scones och det gav mersmak!
Coquina: Tack för tipset!
Mårtenssons: Tack, det var gott (jag åt fyra stycken dagen därpå)!
Lotta: Funkar säkert till middag också!
LiLo: Ånej, försök inte, något runt har du väl där hemma?!
Linda: Vad kul att höra, välkommen hit!
Gun: Testa vetja!
Sofie: Inte jag heller 🙂
Tina: Lördag = DEAL! 🙂
Mmm, scones (UTAN russin) är så galet gott. Om man bara vill ha scones och inte ett helt afternoon tea så serverar de flesta ställen cream tea. Tokgott!
Men så gott det ser ut!
Kram Malin