STRAWBERRY HILL

8 Mar

Afternoon Tea

Här kommer receptet på en supersmarrig marmelad som jag gjorde till mitt afternoon tea. Den har frisk men fyllig smak av jordgubbar med en touch av citron och vanilj.

Den är lätt att göra och lätt att imponera med, men framför allt är den ett måste till engelska scoens, för Jesus vad gott det är med engelska scones med grädde, philadelphiaost och massor av jordgubssylt!

Jordgubbsmarmelad

-med vanilj & citron

Det här behöver du:  

500g frysta jordgubbar
0,5 st vaniljstång (eller 1/4 om du använder tahitivanilj
200 g syltsocker
1 st lime, juice samt zest

Så här gör du:

1. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning. Koka sedan marmeladen 2-3 min. Skumma under tiden.
3. Häll i limesaft och rör om.
4. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 10 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara marmeladen i kylen.

Engelska miniscones med philadelphia, grädde & jordgubbssylt.

/Moma

11 svar to “STRAWBERRY HILL”

  1. sofie mumsfillibaba 8 mars, 2012 den 11:34 #

    Jajaja!! Hemmagjord marmelad ska det vara. Men grädde till scones?

  2. Lottzy 8 mars, 2012 den 13:29 #

    Oj , vad gott det lät. Är det så enkelt att göra marmelad? varför har jag inte gjort det än tänker jag då…
    //Lottzy

  3. Lotta - Två små kök 8 mars, 2012 den 13:50 #

    Vilken liten läckerhet där i handen! Bara att nafsa i sig. Låter jättegott med både vanilj och citron i marmeladen…

  4. Hanna 9 mars, 2012 den 10:41 #

    Du måste testa med clotted cream också, så in i bänken gott! Och detta recept kommer jag definitivt att testa, bra jordgubbssylt är ett måste!

    • Moma's Kitchen 10 mars, 2012 den 13:35 #

      I Will, men jag kände att jag inte riktigt orkade stå och ångseparera grädde just den här dagen 🙂 Men jag tror att cream cheese och grädde är så nära clotted cream man kan komma.

  5. Amy's piece of cake 10 mars, 2012 den 15:32 #

    De där engelska sconesen såg riktigt grymma ut yum!

  6. Tant Gul 11 mars, 2012 den 14:46 #

    Såå gott! Den marmeladen måste jag bara prova att göra. Håller med om scones, philadephiaost och marmelad är så gott.

  7. Elly 14 mars, 2012 den 01:39 #

    YUUUUM! As an English chick, I should really be able to make this to go with my afternoon tea everyday.

    Thank you for the heads up, I’ll give it a go!

  8. Moma's Kitchen 14 mars, 2012 den 11:26 #

    You’re most welcome:-)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ätbara julklappar « - 17 december, 2012

    […] av olika slag: Jordgubbsmarmelad med Tahitivanilj, Tomatmarmelad- och ingefärsmarmelad, Äppelmarmelad med […]

  2. Jordgubbskaka | - 4 september, 2013

    […] vanilj, men så kom jag på att mina kollegor säkert skulle uppskatta en kaka till morgonfikan och sylten (eller var det marmelad?) kan jag göra någon annan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: