Köket doftar som himlariket här, jag har zestat och pressat citronjuice så det står härliga till. Jag ska göra citron- & marängpaj samt lemon curd lite senare i eftermiddag och kanske att det blir lite lemonad också. Men först ska jag iväg och handla så att det finns något att baka på!
Ps. Du vet väl att du kan zesta citroner även om du bara ska använda juicen, det är bara att lägga zesten i en liten låda i frysn så har du till nästa gång du ska baka den där himmelska sockerkakan!
-Smell ya later!
/Moma
Så fiffigt, det har jag inte tänkt på! (att frysa raspet alltså!)
Åh, så gott. Fasen, jag vill också komma på afternoon tea…
Ha en fin helg vännen. Kram.
Mmmm, bet it smells amazing indeed, that’s a really great idea! Perfect for the weekend too, have a good one!
Akta dig så att du inte blir sur av all citron 😉 Bäst att väga upp med mycket socker!
Smart tips! Det ska jag komma ihåg.
Jag älskar såna här tips som gör livet lite enklare. Picki hade ju ett helt genialt från sin farmor om hur en slipper kladda ner decilitermåttet med sirap (http://www.pickipicki.se/2012/02/sirapstricket/). Du råka inte ha något magiskt knep för att förvandla ett helt värdelös zestjärn till ett fenomenalt bra? 😉
Tack för tipset om zest… ska jag börja tillämpa!
Få bakverk slår citron- & marängpaj. Vilket klokt tips om att zesta av ALLA citroner man använder. Mental note!
LiLo: Smart va?!
Emmy: Du skulle ha kommit!!
Elly: You and Google translate, so funny 🙂
Kim: Jag gjorde smarrig lemonad med (massor) av socker!
Plommonet: I know, jag såg det hos Picki, det är genialiskt!
Amy: Bra för de dagar då man bara vill ha zestet.
Ann-Louise: Då har jag en och en halv citron- och marängpaj till dig, bara att komma förbi! 🙂
Och om man bara ska ha zesten kan man frysa in juicen som isbitar!
Grattis i efterskott!!