TA VARA PÅ HELA HÄRLIGHETEN

2 Mar

Köket doftar som himlariket här, jag har zestat och pressat citronjuice så det står härliga till. Jag ska göra citron- & marängpaj samt lemon curd lite senare i eftermiddag och kanske att det blir lite lemonad också. Men först ska jag iväg och handla så att det finns något att baka på!

Ps. Du vet väl att du kan zesta citroner även om du bara ska använda juicen, det är bara att lägga zesten i en liten låda i frysn så har du till nästa gång du ska baka den där himmelska sockerkakan!

-Smell ya later!

/Moma

10 svar to “TA VARA PÅ HELA HÄRLIGHETEN”

  1. LiLo 2 mars, 2012 den 10:59 #

    Så fiffigt, det har jag inte tänkt på! (att frysa raspet alltså!)

  2. Emmy 2 mars, 2012 den 15:15 #

    Åh, så gott. Fasen, jag vill också komma på afternoon tea…
    Ha en fin helg vännen. Kram.

  3. Elly 2 mars, 2012 den 18:37 #

    Mmmm, bet it smells amazing indeed, that’s a really great idea! Perfect for the weekend too, have a good one!

  4. Kim 3 mars, 2012 den 10:42 #

    Akta dig så att du inte blir sur av all citron 😉 Bäst att väga upp med mycket socker!

    Smart tips! Det ska jag komma ihåg.

  5. Plommonet 3 mars, 2012 den 10:50 #

    Jag älskar såna här tips som gör livet lite enklare. Picki hade ju ett helt genialt från sin farmor om hur en slipper kladda ner decilitermåttet med sirap (http://www.pickipicki.se/2012/02/sirapstricket/). Du råka inte ha något magiskt knep för att förvandla ett helt värdelös zestjärn till ett fenomenalt bra? 😉

  6. Amy's piece of cake 3 mars, 2012 den 12:26 #

    Tack för tipset om zest… ska jag börja tillämpa!

  7. Ann-Louise 4 mars, 2012 den 09:01 #

    Få bakverk slår citron- & marängpaj. Vilket klokt tips om att zesta av ALLA citroner man använder. Mental note!

  8. Moma's Kitchen 4 mars, 2012 den 20:18 #

    LiLo: Smart va?!

    Emmy: Du skulle ha kommit!!

    Elly: You and Google translate, so funny 🙂

    Kim: Jag gjorde smarrig lemonad med (massor) av socker!

    Plommonet: I know, jag såg det hos Picki, det är genialiskt!

    Amy: Bra för de dagar då man bara vill ha zestet.

    Ann-Louise: Då har jag en och en halv citron- och marängpaj till dig, bara att komma förbi! 🙂

  9. AnnelieiGeneve 6 mars, 2012 den 09:29 #

    Och om man bara ska ha zesten kan man frysa in juicen som isbitar!

  10. Karin 6 mars, 2012 den 12:44 #

    Grattis i efterskott!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: