Ni har säker gjort den här rätten förr om inte annat någon liknande, för visst är det så att man sällan hittar fel med bacon, vitlök och en skvätt grädde och vad blir inte gott toppat med färskriven parmesan? Varsågod, årets i särklass bästa pasta!
- 1 paket bacon
- Skogschampinjoner och vanliga, skivade
- 3 finhackade vitlksklyftor
- 2 dl grädde
- 2 dl vatten utrett med 1,5 msk mjöl
- 1 tomat i tärningar
- En stor näve sugar snaps
- salt och svartpeppar
- lite smör att steka i
Fräs bacon och svamp i lite smör, tillsätt vitlöken och låt den fräsa mjuk under några minuter.
Slå på grädde och låt koka upp, tillsätt vatten med redningen och koka upp tills det tjocknar. Smaka av med salt och massor av nymald svartpeppar. Lägg ner suger snapsen och sjud i några minuter, när det är någon minut kvar vänder du ner tomaterna, de ska bara bli varma inte koka sönder.
Koka pastan, ta bort den några minuter innan den är klar. Lägg en portion pasta i en kastrull med lilte, lite vatten på botten, slå över sås och låt den koka in i pastan ett par minuter. Häll upp och servera med färskriven parmesan och ännu mer svartpeppar!
‘
-Ät och njut!
/Moma
Mmmm skogschampinjoner och sockerärtor lovely!
Nej precis, vad finns det för fel med den smakkombinationen? Ingenting i våra munnar i alla fall.
Kanske en portion av detta mot en portion av vår Thailändska kycklinggryta?
Åhå, vad gott! En hederlig pastarätt som går rakt in på min lista över recept att prova. You had me at bacon 🙂
Där har du alla rätt Moma, så fantastiskt gott. Bacon, can’t go wrong with that!
Idag blir det pasta hos oss, hade jag inte redan andra ingredienser hemma, så hade det nog blivit något liknande det här.
Ser juh hur gott som helst ut!!
Ser galet gott ut, blev riktigt sugen på pasta nu!
Hahaha u had me at bacon:-). Instämmer.
Amy: Visst är det gott!
Mårtenssons: Deal!
Lotta: Hahaha!
Kim: Du reder dig nog med dina grejer 😉
Carl: Det var det också!
Hanna: 🙂
Hotness: 🙂
Kan inte bli fel med dessa ingridienser, ser hur gott ut som helst!