MOMA THE CAKE MACHINE

11 Feb

Livet snurar på just nu sådär som livet gör ibland, med en blandning av sött och surt. Okej, den senaste tiden har det söta kanske mest bestått av tårta… Fast inte vilken tårta som helst, utan min tryffeltårta med rom, Chocolate De Lux, så jag kanske inte ska klaga.

Det är den tredje helgen i rad nu som jag bakar den här tårtan, den har varit önskad gäst på 20-årskalas, mammas födelsedagskalas och så nu på inflyttningsfest/födelsedagskalas/1-årsjubeleumsfest. Först tänkte jag att jag inte kan skriva mer om den här tårtan, att jag måste hitta på något nytt tårtrecept så jag inte tröttar ut er. Men så tänkte jag om, varför ändra på ett vinnande koncept liksom, det verkar ju himla dumt.

Jag har förstått att några verkar ha fått för sig att tårtan är svår att göra, jag vet inte varför, kanske för att ingredienslistan är lång, eller att det är 3 moment? Men bara så ni vet det, den är inte svår att göra. Tvärt om så är den superduperbra för att man kan göra i ordning den 1-2 dagar i förväg. Eller rättare sagt, tryffeln måste du göra dagen innan för att den ska hinna sätta sig och då kan man ju lika bra baka tårtbottnarna också så har man det gjort. Så när det är dags att göra tårtan så är det bara att röra ihop glasyren, bre ut tryffeln och montera ihop tårtan och garnera den. Easy peasy cake!

Ps. Man kan ju också variera den som jag gjort på den tårtan som är på bilden, där är det ett lager med frysta hallon också.

Här hittar du receptet: Chocolate Cake De Lux

-Peace!

/Moma

8 svar till “MOMA THE CAKE MACHINE”

 1. Katarina 11 februari, 2012 den 13:19 #

  Goda recept på tårtor behövs alltid! Ha en fin lördag!

 2. Amy's piece of cake 11 februari, 2012 den 15:51 #

  Sicken fin tårta, vill ha NU tack! 😉

 3. sofie mumsfillibaba 11 februari, 2012 den 16:33 #

  Planering är ordet på kakor med långa ingredienslistor. Man gör lite när man hinner. Botten, kräm och montering. Blir lite roligare än att behöva stressa ihop allt på en gång. Choklad i massor är smarrigt!

  Ang. den där korianderpastan jag hade i currygrytan kan jag hålla med att det inte är den bästa smaken. Köpte den en gång när den var med i ett recept och nu duttar jag i den lite överallt. Önskar att färska kryddor var lite billigare.

 4. milla 11 februari, 2012 den 19:22 #

  Vilken spännande tårta

 5. Kim 12 februari, 2012 den 13:37 #

  Vart kan man köpa en cake machine? Eller hyra? 🙂
  Ser för jäkla god ut som vanligt!

 6. Moma's Kitchen 12 februari, 2012 den 14:39 #

  Katarina: Så sant!

  Amy: Äsch, då skulle du ha hakat på mig på inflyttningsfesten igår!

  Sofie: Ja, det blir så mycket roligare om man får lägga krutet på slutfinishen då det är dags!

  Milla: Tack!

  Kim: Inte köpa, inte hyra, bara låna (här hos mig)! 🙂

 7. Tant Gul 12 februari, 2012 den 16:24 #

  Ser ju bara underbart god ut!

 8. Hanna 15 februari, 2012 den 17:32 #

  Jag tröttnar då aldrig på ett bra recept, det går ju att förändra och förnya. Ser himla läckert ut med det röda mitt bland chokladen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: