GALEJ

29 Jan

Jag var ju på födelsedagsgalej i lördags och firade mitt ena kusinbarn, 20 år har hon hunnit fylla den lilla rackaren. Hon bjöd på fantastisk god mat som hon hade svängt ihop alldeles själv, det var allt ifrån cocktailtomater med fetaoströra, olika pajer till en vansinnigt god italiensk sallad. Dessvärre (?) hade jag fullt upp att mumsa så jag glömde helt bort att ta kort på maten, shame on me- för det var inte bara gott, det var snyggt också!

Jag är mäkta imponerad över hennes kokkonster, jag tror knappast att jag hade vågat bjuda släkt och vänner på middag när jag fyllde 20 år.

Stephanie hade gjort de mest fantastiska födelsedagskorten i scrapbooking och jag som normalt inte är så förtjust i scrapbooking konseptet blev alldeles hänförd över de fantasifulla och häftiga korten som hon hade gjort! Vill ni se fler kort som hon har gjort så kika in på hennes blogg vetja, Stephis Kort!

-Ta-da, en vacker bh i nitar och ostduk!

Jag sa ju att födelsedagsbarnet är skotokig (det här är bara en del av samlingen).

Jag tyckte det var dags att inviga henne i det förlovade köket och jag hoppas att hon kommer hitta något roligt att laga ur Levi Roots aka Mr Dragon Slayers fina kokbok Reggae Reggae Cookbook. Men ingen måltid är fullbordad utan något sött efteråt så hon fick även Fiona Cairns Bake & Decorate. Det var för övrigt Fiona som bakade den engelska bröllopstårtan när Prins William gifte sig med sin Kate.

Och på tal om sött så var det jag som stod för tårtleveransen denna afton, och vad passade bättre än en tårta dränkt i rom, guldglitter och tropiska parasoll, bananas eller vad?!  Jag gjorde även en NY-Blueberry Dream med rosa discoglitter, jag slänger upp recept på den under veckan.

Nu är jag så trött att ögonen går i kors så jag ska ta och slänga mig i lopplådan, god natt gott folk!

/Moma

10 svar till “GALEJ”

 1. Mårtenssons kök 29 januari, 2012 den 22:02 #

  WOW, vilken tårta, guldglitter är minsann inte illa!

 2. Emmy 29 januari, 2012 den 22:42 #

  Vilken fin tårta du bjöd på! Tjejen verkar ha blivit firad ordentligt. Inte dåligt att vara 20 och fixa maten själv.
  Jag tycker scrapbookingkort kan vara mycket fina, men där går min gräns. Finns de som scrapbookar allt de kommer över…
  Jag önskar jag kunde samla på skor, men jag har storlek 35 så antingen är det barnskor eller mer åt det extrema hållet.

 3. Mia 29 januari, 2012 den 23:51 #

  Ja, det var en underbar dag med härliga människor och mycket gott att äta. Dock glömde du nämna den utomordentliga städningen som värden och den yngsta dottern Daniella bidragit med 🙂 // Kram

 4. LiLo 30 januari, 2012 den 09:07 #

  Tårta!
  En del fyller ju år alldeles här i veckan… 🙂

  Kram

 5. Kim 30 januari, 2012 den 16:36 #

  jag tycker väl egentligen att less is more när det gäller scrap booking, men det där bh-kortet var ju outstanding!
  Tårtan… den får mig att dregla.

 6. Charlotta 30 januari, 2012 den 22:33 #

  Åh, tänk att du också säger lopplådan (eller loppelådan som mina föräldrar alltid säger!) Jag trodde att vår familj var typ ensam om det, hoho. Nu har jag en loppelådekompis i världen, hurra!

 7. Moma's Kitchen 31 januari, 2012 den 18:04 #

  Mårtenssons: Tack, tack! 🙂

  Emmy: Då kan du ju köpa dockskor! 😉

  Mia: VA? Hur kunde jag glömma det?! Såklart var du och Dellan jätteduktiga med städningen! Men framför allt var du bra på att serva med käk dagen efter! 🙂

  LiLo: Gör du? NÄR DÅ?

  Kim: Gör den vetja!

  Charlotta: Hahaha, jag älskar de där gamla nördiga uttrycken! Jag säger ”bergis” också till min kompis förtret!

 8. matmedmera 31 januari, 2012 den 18:11 #

  Sådana skor har jag prövat, egentligen bara en, vågade inte stå på båda samtidigt. Annars får man jätte långa ben. Bara om man kan gå i dem.

  • Moma's Kitchen 1 februari, 2012 den 08:40 #

   Snygga skor fast precis som du säger, bara om man lyckas gå i dem! 🙂

 9. Hanna 1 februari, 2012 den 17:42 #

  Sjukt fina kort, och inte illa med sånt galej! Tårtan ser riktig god ut och Fiona Cairns bok måste jag genast lägga i min (på tok för fulla) Amazon-korg. Tack för tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: