Min syster brukade göra saltrostade mandlar, det är gudomligt gott med krispiga nyrostade mandlar med ett tunt hölje av salt. Jag har för mig att hon brukade rosta sina i stekpannan samtidigt som hon sprayade dem med saltvatten med hjälp av en blomspruta. Lite bökigt tycker jag.
Gissa om jag blev glad när Ann-Louise tipsade om ett betydligt enklare sätt att saltrosta mandlar! Kolla själv, här nedan följer recept:
Saltrostade mandlar
- 200 g mandlar, gärna ekologiska
- 2 msk finsalt
- 2 dl vatten
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader. Koka upp vatten och salt, häll i mandlarna och koka i 5 minuter. Sila av mandlarna i ett durkslag och fördela dem jämnt på en plåt och rosta i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna före servering.
Förresten, om du är intresserad av vacker och god vegetarisk mat och mat för de minsta i familjen tycker jag att du ska kika in hos Ann-Louise på Lilla Matdériven, hon har en uppsjö av spännande godsaker!
/Moma
Gott! Håller med om att Ann-Louise har en fin blogg!
Jag hade lyxen att få smaka på dessa godingar, och ja – de är sjukt goda. Perfekt drinktilltugg som du säger.
Tyckte annars att syrrans sätt med blomsprutan var ganska festligt!
Trevlig helg!
Vilket tjusigt foto! Jag måste verkligen ha tålamod att styla bilder lite, tack för tipset! 🙂
Katarina: Ja, visst har hon!!
Kim: Bara för att ni jämt hänger där ”nere” och jag bor så låångt bort och aldrig kan vara med. Nästa gång får ni ha ett plakat med foto på mig och låtsas att jag är med!
Hanna: Å, tackar, veckans smicker! Jag kämpar på med min kamera men jag verkar aldrig lära mig det mest simpla med ljus och slutartider, så det händer inte så mycket förutom att jag mest svär.
Hi Veronica!
Thanks so much for stopping by my blog, and for your lovely comment! I thought I’d have a look at your one and am sad to say that your English is much better than my Swedish!!!
I bet all these recipes are amazing though, the photos are making my mouth water!
Elly
Oh, det låter lite lättare än den däringa blomsprutegrejen. Vill man impa så kan man ju bara måla upp bilden av hur man kämpat med blomsprutan fast istället använda denna enkla idéen!
Ha en riktigt fin helg, Moma!
Saltrostade mandlar är ruggigt gott. Och så säger du att det är enkelt dessutom.
Håller med Hanna om fotot. Snyggt! Jag håller på att bli galen på det här med fotandet. Så fruktansvärt svårt.
Ha en fin helg nu!
Dessa mandlar är grymt goda! Dock kokar jag inte mina utan blandar bara ihop lite vatten och salt, sedan hälls det på mandlarna och in i ugnen.
Jättefin bild! Önskar din en härlig helg, kram!
Så enkelt och gott.
Trevlig helg!!
Vilket tjusigt foto och dina snälla ord får mig att rodna. Tack!
Nästa gång vi träffas här nere ska vi definitivt viga en plats åt dig och ordna ett jäääätttte stort plakat.
Trevlig helg!
Faktiskt så stod jag och stänkte saltat vatten på mandlarna med en bakpensel medan jag försökte ruska om stekpannan lagom mycket. Myckey amatörmässigt och inte alls något att rekommendera med tanke på hur det fräste och stänkte… Det var nog då idén om blomsprutan föddes, den genomfördes dock aldrig 🙂 Det där med en plåt i ugnen lät ju mycket enklare, smart! Så så får det bli nästa gång!
Fiin bild! ❤