Fina Charlotta som driver Matrepubliken är drottningen av förrätter, men jag kan lova att hon levererar vad gäller desserter också. I lördags hade jag som mål att bara tillaga av det vi hade hemma i skåpen (bra motto när man är trött och inte orkar lämna huset). Tur för mig så hade jag både cream cheese och cream fraiche hemma så då kunde jag slänga ihop en The top of the Cheesecake, snabbt enkelt och jättegott!
Namnet handlar inte, som jag trodde, om att det här är den bästa cheesecaken utan det var just överdelen, det gottigaste, som hade namngett denna lilla bottenlösa skapelse. Kolla själv här får du se.
The top of the cheesecake
- 8 smulade digestivekex, 2 per glas
- 200 g philadelphiaost
- 2 dl crème fraiche
- 0,5-1 dl florsocker
- 1 limezest
- blåbär
Gör så här:
- Blanda cream cheese och cream fraiche med florsockret tills du får en slät och luftig kräm, riv ner limezest. Så här långt kan du förbereda.
- Varva smulade kex med cream cheese blandningen och blåbär.
- Ät på en gång.
/Moma
Sedärja, nu växte mitt huvud fyra storlekar, haha. Drottningen av förrätter? Jösses, nu är du ALLDELES för snäll.
Men hördu, visst är det en grym efterrätt? Det är helt klart min räddare i nöden när det är kärvt med fantasi/ingredienser. Hurra!
Hahaha, nämen du ÄR drottningen av förrätter, det har jag sett på andra ställen också, så det är absolut inget som jag har hittat på!
Grym är den och väldigt praktisk för den går så fort att svänga ihop!
Ojsan vad smarrigt, det blir nog bra med andra bär också, hallon tex!
Mmmmums så gott, den här ska jag göra! 🙂
Ja, bara namnet är ju gott:)
Karin: Absolut!!
Amy: Det tycker jag!
Mårtenssons: Visst! 🙂
Ibland försöker jag tömma skåpen och ‘får’ enbart laga med det som finns hemma, en bra liten övning i kreativitet tycker jag!
Jag har faktiskt hittat två kakrecept hos Charlotta, som jag ska baka ikväll och jag har en viss känsla av att hon är drottningen av kakorna med. 🙂