FÖRBEREDELSE

16 Jan

Jag kommer hem ungefär 50 minuter senare från jobbet nu efter flytten, förut var jag hemma på 10 minuter. Det ställer till problem eftersom jag är som en 6-månaders bebis som måste äta minst vart fjärde timme.

Så igår förberedde jag dagens middag som blir det här. Hur gör ni med middagen, och kom inte dragandes med att ni inte äter middag för att ni äter lunch, lagar ni när ni kommer hem eller brukar ni förbereda? Eller kanske ännu bättre, är det någon som lagar åt er? I fall det är det sistnämnda kan ni inboxa mig vederbörandes telefonnummer så jag kan börja planera inför en kidnappning.

Vad gillar ni förresten min nya kökslampa?

-Trevlig måndag på er!

/Moma

15 svar till “FÖRBEREDELSE”

 1. Karin 16 januari, 2012 den 11:41 #

  Jag äter gröt eller fil och smörgås till kvällsmål! Lampan var urtjusig!

 2. Ann-Louise 16 januari, 2012 den 12:50 #

  Jag pormenerar hem på 10 min. Fördelen med att bo & jobba inne i stan. 🙂
  Numera jobbar jag bara tills kl 15 eller 16 och hämtar dottern på dagis vilket innebär att jag brukar vara hemma innan vrålhungern slår till.

  Lampan var urtjusig!

 3. LiLo 16 januari, 2012 den 14:18 #

  Lampan, finfin!
  tur att inte maken svarar här, då hade ju jag blivit kidnappad 🙂
  Jag tänker nog göra nåt biffliknande av min färs, kom så långt som att lägga ströbröd i blöt, lägga fram lök o vitlök och två morötter som ska skalas, undrar om nån därhemma uppfattar budskapet??
  Mekkade till en liten sås igår, ja jäklar va het den blev 🙂

 4. Emmy 16 januari, 2012 den 18:32 #

  Jag är urdålig på att förbereda middagen, vilket gör min man frustrerad om han kommer hem först. Men jag går helt på känsla och så får jag väga in lite hur lång tid det får ta. Vi ska testa en sån där middagskasse nästa v, så får vi se vad vi tycker.
  Lampan var jättesnygg!

 5. Amy's piece of cake 16 januari, 2012 den 19:33 #

  Jag kommer hem på 3-5 min, fördelen med att bo i en liten stad och bo 3 km från jobbet… jodå, jag tar bilen för antingen lämnar eller hämtar jag kidsen till/från jobbet… då tar det 7-8 min.

  Lampan var fräck! 🙂 Kram!

 6. Hanna 17 januari, 2012 den 10:45 #

  Om jag känner mig hungrig på eftermiddagen tar jag ett litet mellis på jobbet så jag slipper blodsockerfall och panik direkt när jag kommer hem (har en halvtimme hem, varav 10 mins promenad och det är då jag blir vrålhungrig annars). Jag kör ibland grön ärtsoppa med pesto (tar 3 min), rösti, omelett, värmer rester, pastagratäng eller något annat som gÁr hyfsat snabbt.

  Häftig lampa!

 7. Moma's Kitchen 17 januari, 2012 den 17:43 #

  Karin: Det äter jag bara till middag när jag har så bråttom att äta att jag håller på att dö av hunger.

  Ann-Louise: Lyllos!

  LiLo: Jag planerar en kidnappning! Var det inte det Sonen sa, att vi skulle kidnappa dig och låsa in dig i vårt kök?

  Emmy: Jag skulle vilja ha en sån där det ingår nån som lagar maten åt mig!

  Amy: Hm, du kanse kan posta lite godsaker till mig då..?

  Hanna: Rester is KING! Och vad gäller rester hörde jag någon engelsk mat-dam som sa att hon planerar att få rester, alltså ”plan overs”!

 8. malin 17 januari, 2012 den 17:52 #

  Hej Veronica!
  Lite konstigt/oväntad kommentar det här kanske men så här ligger det till…
  Vi är ett kompisgäng som har bestämt oss för att hålla varsin temamiddag för varandra.
  När vi skulle välja teman hamnade vi i att slumpen fick tilldela oss varsit land, och jag fick jamaica.
  Kan ingenting om jamaicansk mat och nu när jag googlade runt efter, info, tips, recept etc. hittade jag din fantastiskt fina blogg.
  Du verkar ju kunna lite om det här med jamaicansk mat (efter vad jag kan se) och jag undrar helt enkelt om
  du har några tips på vad jag kan bjuda på för att det ska bli så jamaicanskt som möjligt? Ingen av oss har tidigare ätit jamaicanskt.

  Det här är verkligen en kommentar skickad på chans och du behöver absolut inte svara om du inte vill/orkar. Men jag tänkte
  att det kunde vara värt att fråga iallafall.

 9. Helena / Bara en kaka till 17 januari, 2012 den 20:53 #

  Jättefin lampa, en sån vill jag också ha!
  Om kvällarna kommer jag hem ungefär en timme efter att jag slutat jobba, men vi lagar mat varje kväll, så att vi har till lunchlådor dagen därpå. Jag försöker veckohandla på söndagarna så att allt ska finnas hemma. Men vi är ju bara två, de som har barn och får ihop matpusslet ska ha allt beröm!

 10. Mårtenssons kök 19 januari, 2012 den 21:10 #

  Gör veckomeny på söndagen och shopar det som vi kommer att behöva, antingen på söndagen eller så tar Håkan med hem från jobbet då och då under veckan, fördelen med att jobba i mataffär:) Anki är hemma på 10 minuter från jobbet, så det är hon som står vid spisen då, men det betyder ju också att vi inte käkar middag förrän tidigast 19.00, när Håkan kommit hem.
  Något som vi däremot har svårt att få til är matlådor till dagen efter, vi har liksom inte kommit in i det där att det behövs för bådas del…

  Lampan… attans snygg!

 11. Charlotta 19 januari, 2012 den 22:02 #

  Vi förbereder ALDRIG mat, mest för att vi aldrig vet om vi kommer att äta hemma eller ute… Runt 5 ser det ut såhär: Charlotta: Vad ska vi äta? Calle: Jag vet inte, vad är du sugen på? Charlotta: Vad som helst! Calle: Pannkakor? Charlotta: NÄÄÄÄ. Calle: Men kom du på något då! … And it goes on and on… Sen får någon av oss en snilleblixt, vi handlar på väg hem och lagar ofta mat tillsammans. End of story!

 12. Moma's Kitchen 21 januari, 2012 den 09:36 #

  Mårtenssons: Det låter som att ni är välstrukturerade! Jag ska försöka få till en liten veckomeny inför kommande vecka!

  Charlotta: Jag känner igen det där, Sonen säger samma som du men vill aldrig äta det jag säger så vida jag inte säger pasta… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: