GÖR OM OCH GÖR RÄTT

14 Jan

Jag skulle nog kunna gå i god för att jag är bra på många saker. Sömnad är inte en av de sakerna. Jag köpte nya gardiner för ett tag sedan och jag blev tvungen att fålla upp dem då de är för långa. Det tog sin lilla tid innan jag bestämde mig för att kånka upp maskinen från källaren, det är en bra maskin men det är något med personkemin, vi kommer helt enkelt inte överens.Så fort jag ska sy minsta lilla raksöm så bråkar och trasslar den och resultatet, ja det blir inte bra.

Det slutade med att jag fick klistra upp mina gardiner med sådana där fåniga klisterremsor som man stryker på, vem som helst kan räkna ut att de inte håller någon längre stund. Tur är väl det för trots att jag mätte 18 cm på varje gardin så vart den ena gardin j***ln 4 cm kortare än den andra så nu måste jag ta ner dem och göra om. Fast den här gången tänker jag inte göra om samma misstag så idag har jag kallat hit sy-akuten a.k.a bästa kusinen!

Som muta, jag menar tack, har jag bakat en mjuk sockerkaka med guava, mandel och cocos och har jag hon tur så får jag bjuda på lite käk också!

Receptet hittar du här: Mjuk Guava Kaka

/Moma

10 svar till “GÖR OM OCH GÖR RÄTT”

 1. LiLo 14 januari, 2012 den 10:36 #

  Haha! Men faktiskt så håller det bättre än man tror, annars finns ju häftapparater, det håller!

  Om hon inte stannar så går det bra att sätta sig på 161:an, här vankas curry!

 2. Mrs Sunshine 14 januari, 2012 den 11:23 #

  Ha, ha! Jag brukar muta svärmor för syprojekt:-)

  ha en fin helg!

 3. Mårtenssons kök 14 januari, 2012 den 15:52 #

  Vi säger bara kirurgtejp! Så användbart till så mycket!
  Bättre lycka nästa gång:)

 4. Linda- Cupcakesfluffan 14 januari, 2012 den 16:14 #

  den där sockerkakan låter himla god 🙂

 5. Kim 14 januari, 2012 den 16:47 #

  Sy, det är verkligen inte min gren heller! Men tycker att klistertejpen brukar fingera ganska bra.

  Spännande ingredienser i kakan, pics?

 6. Moma's Kitchen 15 januari, 2012 den 12:06 #

  LoLo: Attans att jag inte visste om det där med häftapparater innan jag satte mig för att sy!

  Mrs Subshine: Tack det samma! Kan man få hennes nummer?

  Mårtenssons: Aha, kirurgtejp alltså?!

  Linda: De var den, jag postar receptet så snart jag hinner!

  Kim: Bilder på kakan samt recept kommer!

 7. Heidi Östergren 15 januari, 2012 den 12:31 #

  Annars är jag en ”jävel” på att hantera symaskin. Och en hungrig sådan också……..

  • Moma's Kitchen 15 januari, 2012 den 20:35 #

   Du får ta med dig din dotter (om du nu lyckas få henne att lämna Nacka-området) och komma hit!

 8. Emmy 16 januari, 2012 den 00:08 #

  Håller med Mårtenssons, så klart. En kirurgsyrra har tejp till allt 🙂
  Men jag blir så glad när jag läser om din gardin j…el. Been there, done that… Men jag skyller på vårt seda, vinda hus på att mina gardiner inte ser raka ut.
  Men jag är också bra på så mycket annat. Vem behöver vara bra på sömnad, liksom…

 9. Hanna 16 januari, 2012 den 11:12 #

  Haha, känner igen mig. Symaskinen och jag är dock hyfsade kompisar men jag kan inte ens sy in en knapp för hand utan att det ser ut som att en treåring gjort det. Brukar antingen ta med mig sakerna som behövs sys till mamma eller lämnar dem till en sömmerska här i London, men låter mycket bättre att fjäska för kusinen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: