Jag hittade några vintagebilder från Hotell Hilton i Trinidad, visst är de fina? Hotellet stod klart 1962 och drinkmenyn i form av bordstabletter är från hotellets först år.
I receptet på deras välkomstdrink Coco-n-oak ingår det cocosmjölk, gin, ljus karibisk rom, carypton. Carypton går dessvärre inte att få tag på idag, men jag tror att det är Angosturas förupplaga av det som kom att bli deras berömda Angostura Bitter.
Coco-n-oak
- 4 cl ljus karibisk rom
- 2 cl gin
- 1 dl cocosmjölk
- några stänk Angostura Bitter
– Häll up i high ball glas och servera med lime och massor av is.
‘
/Moma
Vintage-drinkbilder är ju de allra bästa! För att inte tala om vintage-glas! Jag har fått mormors gamla drinkglas, och det är nästan ett glas till varje drink, alltså! Likörglas, champagneskålar, dåtidens highballglas, vinglas i olika utföranden… urkul! Dukning var onekligen bättre förr! 🙂
Andas helt klart 60/70-tal om de menyerna, härliga färger! Nästan så man förväntar sej en James Bond i form av Connery i bakgrunden…
Så fina! Roligt med recept som är lika bra idag (även om vissa ingredienser finslipats). För bilderna på carypton (och namnet) gör att jag kanske knappt vågat testa annars 😉
Helena: Jag håller med, de är fantastiskt fina!
Mårtenssons: Visst! 🙂
Remsan: Haha, fast om man tittar på vad som står på baksidan av caryptonflaskan tycker jag det låter ljuvligt ”karibisk nektar”…
Men ni/Berra har väl en flaska Agostura Bitter i barskåpet? *tittar strängt*.
Vilka fantastiska menyer! Håller med Mårtenssons – det osar Bond :=)
Charlottan: Javisst är de tjusiga! Stay tuned- det kommer fler! 🙂
Kul med lite annorlunda drinktips!