SAKTA MEN SÄKERT

2 Jan

Jag börjar sakta att få den nya lägenheten att kännas som vår lägenhet, där det andas oss. Nu har jag inte så mycket att jämföra med för i den förra lägenheten fick jag aldrig riktigt till det, vardagsrummet var hemskt och opersonligt.

På tal om att andas oss, så håller jag på att inviga gasugnen med en liten kaka och det doftar ljuvligt här hemma. Mamma hittade mina frysta bananer i frysen då jag skulle flytta och undrade varför i hela friden jag hade bananer i frysen. Men det vet ni väl, att man kan frysa bananer som håller på att säga upp sig och sedan ta fram och ha i bak?

Jag bakade efter det här receptet fast jag gav den en karibisk smaksättning den här gången. När jag packade ner mitt skafferi hittade jag nämligen de här, från förra årets julbak, som jag skedade ner i min kaka i stället för valnötter, inte för att det på något sätt är lika men, oj så gott! Jag hade också i riven färsk ingefära, muskot, kanel och vanilj tillsammans med citron- och limezest och några stänk Angostura Bitter. Så snart kanske mina nya grannar får känningar om att det numer är Moma som huserar här inne!

/Moma

11 svar till “SAKTA MEN SÄKERT”

 1. Mårtenssons kök 2 januari, 2012 den 18:42 #

  Vem vet, då kanske de kommer och knackar på den vacker dag, nu när de känner dofterna från ditt kök! Så härligt att känna att du är hemma, att det andas er, ljuvlig känsla!

  Önskar dej ett riktigt fint 2012!

 2. Katarina 2 januari, 2012 den 21:20 #

  Roligt att höra att du trivs i nya lägenheten! Ja, bananer fryser jag också 🙂 God fortsättning!

 3. Plommonet 2 januari, 2012 den 22:01 #

  Hejsan knäckehäxan, har du varit inne på min blogg på ett tag? Om inte så tipsar jag om att kika. 😉

 4. Moma's Kitchen 2 januari, 2012 den 22:20 #

  Mårtenssons: Det tycker jag absolut att ni ska göra! Tack, jag önskar er det samma!

  Katarina: Himlans smart tycker jag! 🙂

  Plommonet: Hahaha, nä, jag hade inte varit någonstans på länge, jag har varit utan internet i typ 100 år, men Nu har jag varit hos dig! 🙂

 5. Emmy 2 januari, 2012 den 23:54 #

  Är du säker på att du bakade? Det blev inte någon god gryta med de där kryddorna?
  Tänk den som fick bo granne med finaste Moma. Fast Berra skulle säkert sakna mig, för jag skulle nog häcka i ditt kök en del…

  • Moma's Kitchen 3 januari, 2012 den 08:48 #

   Nope, det blev en kryddig god kaka, åt pepparkakehållet fast med banankakesmak 🙂 Hahaha, vi hade kunnat muta Berra med lite rom, tror du inte?

 6. LiLo 3 januari, 2012 den 09:02 #

  Frusna bananer är justa bananer, funkar super i Smoothies också!

  Saknar i tur och ordning: Moma, Momas mat, Momas kakor….

  • Moma's Kitchen 3 januari, 2012 den 11:06 #

   Å. Just idag känner jag mig lite vilsen over here och tog nästan till lipen nu… Saknar dig med!

   • LiLo 3 januari, 2012 den 14:48 #

    Nää inte gråta Moma, jag kommer snart : )

 7. Amy's piece of cake 3 januari, 2012 den 15:22 #

  Skönt att komma till ro.
  Kakan låter god med dessa härliga kryddor i! Frusna bananer har jag aldrig hört tidigare, tack för bra tips!

Trackbacks/Pingbacks

 1. DEJT I MOMA’S KITCHEN « - 21 juni, 2012

  […] får man improvisera. Jag gjorde en karibisk variant av Engelsk Trifle och serverade en romdränkt banankaka, varvat med vaniljkräm, färsk mango, passionsfrukt toppat med cocosflarn och riven choklad från […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: