KLASSIKER I GAMMAL KOSTYM

14 Dec

Med ny insida

Jag gillade aldrig dillkött som barn, det var långt upp i vuxen ålder som jag började gilla det. En dag helt plötsligt, bara så där, så fick jag ett fasligt sug efter just dillkött. Konstigt att man kan få sug efter något man aldrig har tyckt om. Men det var bara till att ställa sig vid spisen och sätta igång. Och hur gott är inte dillkött med sin lite sötsura dillsmak, kan det bli mer svenskt än så? Jag skulle våga påstå att det är slicka-rent-tallriken-gott!

Mamma bjöd vid något tillfälle på dillkött gjort på kycklingfilé, efter det har jag bara lagat på kycklingfilé, i ärlighetens namn vet jag inte ens om jag gjorde på kalvkött första gångerna heller, det var så länge sedan, och så många omgångar dillkött sedan att det har fallit i glömska nu.

Receptet hittar du här: Dillkött

/Moma

4 svar till “KLASSIKER I GAMMAL KOSTYM”

  1. LiLo 14 december, 2011 den 15:19 #

    Dillkött på lamm…men då måste man koka det dagen innan så man kan plocka bort fettet när det stelnat! Gött

  2. Hanna 14 december, 2011 den 18:12 #

    Dillkött har jag tyvärr bara ätit i skolan, dvs ingen höjdare, men det skulle vara kul att testa hemlagat!

  3. Mårtenssons kök 15 december, 2011 den 20:39 #

    Dillkött, både på kyckling och kalv, är en av våra absoluta favoriter. Just den där smaken som är så svår att sätta ord på, massor av dill som man aldrig någonsin kan överdosera, så mycket bättre kan det inte bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: