Med ny insida
Jag gillade aldrig dillkött som barn, det var långt upp i vuxen ålder som jag började gilla det. En dag helt plötsligt, bara så där, så fick jag ett fasligt sug efter just dillkött. Konstigt att man kan få sug efter något man aldrig har tyckt om. Men det var bara till att ställa sig vid spisen och sätta igång. Och hur gott är inte dillkött med sin lite sötsura dillsmak, kan det bli mer svenskt än så? Jag skulle våga påstå att det är slicka-rent-tallriken-gott!
Mamma bjöd vid något tillfälle på dillkött gjort på kycklingfilé, efter det har jag bara lagat på kycklingfilé, i ärlighetens namn vet jag inte ens om jag gjorde på kalvkött första gångerna heller, det var så länge sedan, och så många omgångar dillkött sedan att det har fallit i glömska nu.
‘
Receptet hittar du här: Dillkött
/Moma
Dillkött på lamm…men då måste man koka det dagen innan så man kan plocka bort fettet när det stelnat! Gött
Jo, man tackar! Vad blir inte gott på lamm??
Dillkött har jag tyvärr bara ätit i skolan, dvs ingen höjdare, men det skulle vara kul att testa hemlagat!
Dillkött, både på kyckling och kalv, är en av våra absoluta favoriter. Just den där smaken som är så svår att sätta ord på, massor av dill som man aldrig någonsin kan överdosera, så mycket bättre kan det inte bli!