COMFORT FOOD

1 Dec

Redo

Ska det vara så här, att man äter, dricker och drömmer om den här flytten? Jag har ungefär lika mycket tålamod som en hundvalp, ingen alls med andra ord. Mitt hem ser ut som ett bombnedslag. Okej, inte riktigt men det ser ut som ett lagermagasin, flyttkartongerna börjar torna upp sig efter vardagsrumsväggen. Fast jag har inte vågat börja packa ännu, bytet är ju inte godkänt så det är bara att vänta. Det är dödens att vänta om du frågar mig.

Fast om det (NÄR det) går igenom är jag liksom mer redo än värsta scouten, för då blir det till att racerpacka och jag hoppas att det blir innan jul, även om det kanske är lite väl optimistiskt. Fast jag ska vara optimist nu i mitt nya liv, och det får bära eller brista (det gör det ju ändå).

När väntan är jobbig är det bra med comfort food, sån mat som bäddar in själen i lite mjukt lulllull, det bör dock inte  förväxlas med sånt som bäddar in kroppen i lullhull.

Jag har några comfort food favoriter:

-Lappskojs med rödbetor.

Vegetarisk lasagne.

Mumsig  soppa med kyckling, eller split pea soup.

Varm nyponsoppa.

Har ni någon mat som gör extra mycket gott som ni plockar fram när ni behöver lite extra kärlek och omsorg?

/Moma

7 svar till “COMFORT FOOD”

 1. Emmy 1 december, 2011 den 11:19 #

  All mat jag äter är nästan comfortfood 🙂 Även om jag aldrig använt mat för att må bra eller äter viss mat när jag mår dåligt. Så väljer jag vad jag äter. Jag äter bra det som är värt kalorierna kan man säga. Låter supertrist jag vet. Men livet är för kort för tråkig mat 🙂

 2. Hanna 1 december, 2011 den 14:49 #

  SOM jag känner igen mig! Ska flytta nu på lördag och hela lägenheten är i kaos.

  Comfort food för mig brukar inkludera ost (smält) av någon anledning, så pastagratänger, risotto, varma mackor etc funkar för min del.

  Lycka till med allt!

 3. Amy's piece of cake 1 december, 2011 den 20:57 #

  Soppa brukar vi äta när vi är förkylda/krassliga, det kan man ju kalla för en slags ”comfort” food 🙂

  Jobbigt att vänta, håller tummarna att bytet går igenom!

 4. Charlotta 1 december, 2011 den 21:26 #

  Ooooh.Jag har många comfort-food-favvosar. Och nu kan jag såklart inte komma på en enda. Morr. Eller jo. Potatisbullar. Herreminje vad gott det är. Tyvärr får man då planera sitt comfortfoodande lite eftersom det kräver att man ätit potatismos dagen innan…

 5. Mårtenssons kök 1 december, 2011 den 22:27 #

  Ankis bästa må bättre mat är Makaronstuvning med riktigt tjock stuvning och så mycket ketchup på (Heinz ketchup!) .
  För Håkan är det revben med mycket kleggig glaze på som gäller.

  Lappskojs med rödbetor skulle faktiskt kunna kvala in som Comfort food för oss båda. Känns som det är geggigt och klegg som gäller nä det ska tröstas med mat.

 6. Kim 2 december, 2011 den 20:49 #

  Lider med dig, du som går i väntans tider!

  Soppor och grytor är det som gäller när det ska komforteras här hemma. Eller take away, men då tycker man riktigt synd om sig själv.

 7. Moma's Kitchen 2 december, 2011 den 21:36 #

  Emmy: Det låter klokt!

  Hanna: Lycka till med flytten nu! Kram

  Amy: Soppa är bra mat! Och tack för tummhållningen! 🙂

  Charlotta: Jaaa, med massor av plingonsylt, yum!

  Mårtenssons: Klägg vare! 🙂 Fast jag tycker nog att lapskojsen ska vara lätt och luftig 😉

  Kim: Hm, om det är så illa att det måste bli take away från nåt av ställena där jag bor kan jag lova dig att man tycker synd om sig själv även efter att man ätit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: