BLOMSTER TILL MOMA

28 Nov

Jag faller för enkla saker, enkla saker som doften av nytvättade kläder och sådant som har med Västindien och mat att göra. När det sedan har med både Västindien och mat att göra faller jag som en fura.

Denna lilla blomsterprakt fick jag av Mr Bandana igår, han i sin tur fick den i 40-årspresent och då var den precis hemflugen från antingen Trinidad eller Martinique. Att jag sedan dess har bönat och trugat för att få mig en liten kvist av denna planta ( han är nu waay över 40 år) låtsas vi inget om nu när jag sitter här med inget mindre än fem kvistar av denna ört som jag inte vet namnet på. Jag tror att det är vad man i Trinidad & Tobago kallar för antingen French Thyme eller Spanish Thyme och den används frekvent i det trinibagonska köket, bland annat som en av ingredienserna i Green Seasoning.

Idag är jag beredd att hålla med Mr Bandana om att gammal kärlek aldrig rostar!


Om någon råkar veta namnet på plantan får ni gärna hojta till!

/Moma

7 svar till “BLOMSTER TILL MOMA”

 1. LiLo 28 november, 2011 den 13:22 #

  inget namn, men gärna ett skott i alla fall?

 2. Kim 28 november, 2011 den 20:10 #

  Jag har inte den blekaste aning, men fin var den! Jag kan fråga kära mor om hon har någon aning, hon har väldigt gröna fingrar.

 3. Amy's piece of cake 28 november, 2011 den 21:29 #

  Den ser ut som indisk ajmo… kan tyvärr inte namnet på svenska/engelska. Om du gnuggar försiktigt på bladen så doftar dina fingrar gudomligt efteråt, right?

  Mamma har en stor sådan planta! Jättegott i indiska maträtter som hon lagar.

  Ska du plantera den?

 4. Moma's Kitchen 28 november, 2011 den 21:59 #

  LiLo: Jodå, visst kan du det, jag ska bara se till att den växer på sig först!

  Kim: JA, tack, fråga lilla mor! 🙂

  Amy: Jag googlade på Ajmo och en av bilderna som kom upp ser ut som det jag har. Ja, den luktar gott! Vad har din mamma fått sin ifrån, vet du?

 5. Emmy 28 november, 2011 den 22:25 #

  Vilka klurigheter du kommer med! Tycker mer det ser ut som någon sorts mynta. Men jag kan å andra sidan inte skilja de olika sorter åt som jag själv har i landet, både vad det gäller timjan och mynta…

 6. Alexandra - kärlek på tallrik 28 november, 2011 den 22:31 #

  Du, jag vet knappt hur vanlig timjan ser ut, så jag kan inte hjälpa dig med den här, men det är alltid härligt med nya godsaker att krydda på maten med 😀 Och nytvättat luktar underbart, jag håller med! Speciellt när man precis bäddat en säng med nytvättade lakan *aaah*

 7. Moma's Kitchen 29 november, 2011 den 09:47 #

  Emmy: Nä, inte mynta. Den här har ganska stora blad, som mellan en 1-krona och en 5-krona. De finns nog inte ens i Sverige, förutom hos Amys mamma då 🙂

  Alexandra: Ja, nytvättat slår all annan parfym i världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: