Idag ska jag åka och fota och mäta lite i lägenheten som jag mest troligt kommer att flytta till (så länge värdarna godkänner oss som hyresgäster).
Så det här med advent och julpynt passar inte så bra in i våra liv just nu, det känns lite meningslöst att börja släpa upp julprylar från källaren när det börjar bli läge att packa ner vårt hem.
Men en lite kaka till 1:a advent har jag i alla falltid med. Jag utgick ifrån Chris, Caribbean Pot’s, recept på Coconut Sweet Bread, men jag minskade på sockret och ändrade lite i smaksättningen efter det jag hade hemma, det blev ett mycket lyckat experiment vill jag lova!
Det här är ett klassiskt karibiskt kakrecept, så i dag firar vi 1:a advent i karibisk anda i Moma’s Kitchen.
Ledsen, men sedan jag fick den fina mät-maruschkan av Hotness har jag slutat att konvertera recept med cup till gram, därför är det fortfarande cup i receptet.
Moma’s Coconut Sweet Bread
- 2,5 cup mjöl
- lite drygt 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1,5 cup socker
- 0,5 cup romrussin (eller annan torkad frukt i rom)
- 1,5 cup nyriven cocos
- 0,5 tsk muskot
- 0,5 tsk kanel
- zest från 0,5 citron
- zest från 0,5 apelsin
- zest från 0,5 lime
- 0,5 tsk Angostura Bitter (om du har det i barskåpet)
- 0,5 cup mjölk
- 1 ägg
- 120 g smör
Så här gör du:
- Sikta mjölet och blanda i de torra ingredienserna och socker. Rör ner nyriven cocos tillsammans med romrussin som du skurit i mindre bitar.
- Smält smöret och vispa ner mjölken och ägget. Använd gärna en träslev eller liknande och rör ner äggblandningen i mjölblandningen.
- Smörj och bröa en sockerkaksform, häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 45 minuter -1 timma. När provstickan är torr är kakan klar.
- Om du vill kan du röra ut 1 msk socker med en msk varmt vatten eller rom och borsta kakan med blandningen när den är så gott som klar, strö sedan över lite strösocker och ställ tillbaka den i ugnen så får du en knaprig yta på kakan.
-Kakan blir lite mer smulig än vanlig sockerkaka, men var bara lugn, den ska vara så!
/Moma
Vad god den låter! Kan man köpa romrussin eller måste man göra egna?
Låter annorlunda och spännande! 🙂
Wow, den ser ljuvlig ut! Härligt med lite annorlunda recept 😀 Hoppas allt går bra med lägenheten nu ❤
Massa, massa goda smaker i den där kakan!
Glad advent på´re! 🙂
Det är ju inte adventspyntet som är det viktigaste utan myset och fikat, eller hur?! Här viner stormvindar så det går inte annat än sitta inne och bara ha det hur mysigt som helst!
Låter som ett väldigt gott adventsfirande med den kakan.
Vi håller tummarna för ett godkännande, vet hur det är att så gärna vilja flytta på sej (fast vi har nästan gett upp hoppet…)
Karin: Öhhh, det vet jag faktiskt inte om man kan, fast det är ju lätt fixat med en skvätt rom och ett paket russin- gott till så mycket!
Amy: Vi gillar Annorlunda! 🙂
Alexandra: Tack, jag tror att det gör det!
Helena: Javisst är det! Tack det samma du! 🙂
Emmy: Hahaha, ja, *host* myset ja…
Mårtenssons: Vet ni vad? DET var det också! Nej, hoppet får man inte ge upp om, bara ändra siktet lite ibland! Jag har i alla fall tagit upp lite tomma flyttkartonger från källaren nu. 🙂
Vi är i precis samma situation, flyttar om en vecka, så igår blev det adventsfirande med glögg och goda tillbehör, men inget pynt eller ens en ljusstake.
Vad smarrig den lät. Min syster hade gjort en ruggigt god fruktkaka i helgen.Är ju så gott! Bokmärker och måste testa någon gång….
låter som en jättegod kaka 🙂