WHOOI, WHOOI, JAG HAR (VARIT) SJUK

26 Nov

Jag kroknade i torsdags på jobbet och gick hem och landade i sängen, tur var väl det för jag har just vaknat ur det värsta sjukruset.  Jag är väl inte den piggaste hönan i stan men jag är uppe och rör på mig lite (läs: vankar fram och tillbaka mellan kök och sovrum) nu i alla fall.

I morse fick jag ett telefonsamtal från Mr Bandana (me long time fren):

Mr Bandana: Verro, har du kanal 8?  (Verro är mitt alter ego, eller var det Moma som var det??)

Jag: Inte jag, men kanske att sonen har det i sin box, varför?

Mr Bandana: De visar nåt matlagningsprogram från Trinidad & Tobago och jag kom och tänka på dig.

Jag: NU?? Det måste jag se!

Och kan ni tänka er, trots att Sonen hade natt-kompis så fick jag titta på programmet i hans rum! Det blev såklart så att vi alla tre dreglade i kapp medan de lagade Pilau, mangrove krabba, Curry Shrimps och  Buss-up-shut (paratha roti, ett slags bröd)… Sedan började matbeställningarna hagla, mamma kan du göra curry shrimps, mamma kan du göra buss-up-shut, mamma hit och mamma dit. Men jag är ju sjuk!

Fast när Sonen blir sådär glad och stolt över det trinibagonska köket kan jag inte riktigt hålla mig, sjuk eller inte, om han lovade att gå till torget och handla koriander och salladslök och till Ica och handla kyckling så lovade jag att göra Tobago Chicken. Sagt och gjort, nu ligger kycklingen i marinad och Sonen har bjudit in Sov-kompis på middag. Tänk vad mycket man kan åstadkomma med lite Ipren och tv-suktning.

Programledaren Gary Rhodes med mangrove krabbor.

Min curry kyckling i marinad.

TIPS: Du kan se programmet på Youtube: Rhodes across the Caribbean.

/Moma

9 svar till “WHOOI, WHOOI, JAG HAR (VARIT) SJUK”

 1. Emmy 26 november, 2011 den 15:25 #

  Underbart! Matlagning är bästa medicinen juh!

 2. Kim 26 november, 2011 den 15:49 #

  Välkommen tillbaka! Du är saknad!
  Tyckte först att det såg ut som grodor, det Gary hade i nävarna..!

  Nästa gång katten är borta så kanske det blir Tobago-kyckling.

 3. LiLo 26 november, 2011 den 16:09 #

  Då får jag med andra ord glufsa lammstek och potatisgratäng själv, eller jaa, själv och själv det bor ju andra här när jag tänker efter!

 4. Moma's Kitchen 26 november, 2011 den 20:30 #

  Emmy: Så sant så!

  Kim:Bah, nu blir jag ju alldeles generad! 🙂

  LiLo: Jaha, minsann, du passar på att äta lammstek när jag är sjuk!

 5. Amy's piece of cake 26 november, 2011 den 21:49 #

  Pilau och paratha är jättegott! Gjorde det härom veckan (dock ej tillsammans då jag gjorde lite matigare paratha) 🙂

  Skönt att du e piggare, krya på!

 6. Ann-Louise 26 november, 2011 den 22:15 #

  TV-suktning, bloggsuktning och en dos medicin… en given trio för en lyckad kväll. Välkommen tillbaks till det friska gänget! 🙂

 7. tina 26 november, 2011 den 22:35 #

  MANGROVE KRABBOR! Hihihi! Hoppas du kryar på dig snarast, och med önskan om en fin advent! Kram

 8. Moma's Kitchen 27 november, 2011 den 11:27 #

  Amy: Tack, ja, du om någon borde veta hur gott det är med paratha roti och pilau, fast jag antar att det är en viss skillnad på den indiska och den trinibagonska..? Eller är det så att de har lyckats bevara historian och kulturen så väl att det faktiskt är samma?

  Ann-Louise: Visst! Tackar och bockar! 🙂

  Tina: Jupp, fin-fina krabbor det, det är de som utgör Trinidad & Tobagos nationalrätt ”crab and dumplings” 🙂

  • Amy's piece of cake 27 november, 2011 den 14:17 #

   Vet faktiskt inte om det är helt samma matkultur… dock är ju namnen identiska. Får kolla upp hur det ligger till! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: