Om jag fick bestämma så skulle det vara röd dag i dag och jag skulle gå hemma och skrota i pyjamas hela dagen fram tills det var dags att sova för natten. Jag känner mig uschlig och seg och nacken orkar inte riktigt bära upp huvudet längre, den blir liksom bara bara stelare och tyngre för varje liten timma som kryper fram, som i ren och skär protest.
Det enda som skulle kunna få mig lite piggare nu är om jag får ligga i sängen och dricka te och mumsa banankaka en dag eller två. Fast först skulle jag få baka en banankaka och då skulle jag baka den här med valnötter, det är min bästa banankaka hittills, alldeles lätt och god, inte så där kompakt som en del banankakor kan bli. Receptet kommer ursprungligen från Allt Om Mat.
Fast… nu får ju inte jag bestämma så jag kan vare sig baka kakor eller ligga till sängs idag, utan det blir att snällt kila iväg till jobbet nu, spåkulan spår en lång dag idag med många möten.
Karibisk banankaka, banan bread
- 75 g mjukt smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk färskriven ingefära
- 2 tsk kanel
- 1 st lime, zest
- 0, 5- 1 tsk Angostura Bitter (om du har det hemma annars funkar dt fint utan).
- 0, 5 tsk färskriven muskotnöt
- 25 g valnötter, hackade
- 0,5 d mjölk
- 2 st mogna bananer
Gör så här:
2. Rör smör och socker mjukt.
3. Dela äggen, lägg vitorna i en ren skål och rör ner gulorna i smör- och sockersmeten.
4. Mät upp och lägg ovanpå smörsmeten: mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker, citronskal och hackade valnötter. Blanda om och tillsätt mjölken.
5. Grovriv eller mosa och rör i bananerna.
6. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner skummet i ett par omgångar i smeten.
7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Stjälp upp och låt kakan svalna.
Det låter som en bra idé, fast först skulle du väl kila över med en liten skiva eller två till grannen?
Ååå…vad jobbigt att känna så! Blir ju inte bättre med mörkt och ruggigt väder. Hoppas du känner dig bättre snart!
Kakan låter ju fantastiskt god. Banan o valnötter i kaka låter som en kanonkombo!
Tyvärr kan vi inte alltid själv bestämma (även om vi skulle vilja detta!) Blir själv påverkad av att inte se sol/dagsljus så mycket nu!
Spännande med valnötter i. När jag väntade mitt första barn gjorde jag ofta en banankaka som sa sig vara nyttig och bra för barnet och den blivande modern… påminner lite om den! 🙂
Hoppas vi piggar på oss!
Det är nästan vad jag och lillskruttan gjort idag. Hon snorig och jag (hm…) liten aning bakis. Brukar också ha valnötter i min banankaka och ibland även hackad mörk choklad. Så himla gott.
Ibland tror jag att det är bra att man inte får bestämma… Men det låter iofs väldigt lockande att äta kaka under täcket. Tur att det snart är helg.
Blä för sådana dagar när man allra helst vill dra täcket över huvudet och bara ligga kvar! När det enda man önskar är att det ska bli helg och man får vara ledig, och kanske baka en banankaka och skrota runt…
Hoppas du känner dej bättre snart.
Är du sjuk din stackare? Krya på dig i så fall!
Kramar & krya!
Viskar: Såg du grejen på FB-MT på måndag?
haha aaw så söt!
LiLo: Fast jag vart ju sjuk och orkade vare sig baka eller sippa te… 😦
Sofie: Tack, det är det!
Emmy: Håller med! Gott med de typiskt karibiska kryddorna också, ingefära, muskot och kanel (typiska för banankaka alltså) 🙂
Kim: Du är klok du!
Mårtenssons: Tack, nu är det lite bättre! 🙂
Karin: Tack, nu så är jag på G igen!¨
Kari: Tack fina! Jo, men det är tveksamt om jag får till det… Lite mycket nu *host* minst sagt! 🙂
Karin: Ja, så känner jag mig, fast sonen påstår att jag ser mer ut som Shrek!