MERA FRUKOST

16 Nov

Vi fortsätter på tema frukost tycker jag. Det finns så mycket gott att äta till frukost, vad sägs till exempel om tjock krämig yoghurt varvat med bär och krossade kardemummaskorpor och honung ? Fast för min del behöver det inte vara något tjusigt för att kvala in som favvo-frukost. Det räcker fint med en tallrik iskall filmjölk med grovkrossad knäckebröd och lite socker på toppen för att jag ska känna frukost-lycka.

Nu tänkte jag att ni ska vara med i utlottningen av en alldeles egen frukostkasse, ni vet en sådan där som blir levererad hela vägen hem till dörren. Frukostkassen är framtagen av Renée Voltaire tillsammans med MatHem och avser 5 frukostar för 4 personer.

Allt du behöver göra är att berätta vilken som är din favoritfrukost i kommentarsfältet till det här inlägget, länka gärna till recept om du har en blogg med tillhörande recept. Måndagen 28 november drar jag en vinnare som får en Renée Voltaires Frukostkasse levererad hem till dörren*. Du måste lämna ditt frukost-bidrag senast klockan 14.00 måndagen den 28 november för att vara med i utlottningen.

*OBS: Gå först in och kolla så att MatHem levererar till just din adress! 

Grekisk yoghurt, blåbär, kardemummaskorpor och honung.

/Moma

19 svar till “MERA FRUKOST”

 1. Kim 16 november, 2011 den 07:56 #

  I’m coming clean: Jag är dålig på frukost. Vardagar blir det en typ av frukost jag knappt vågar nämna (okej då – pulvershake), och helger blir det yoghurt och havrefras. Så om någon kommer hänga här i kommentarsfältet så är det jag!

  Eller…. så ser jag det här som en utmaning. hmmm.

 2. LiLo 16 november, 2011 den 10:52 #

  Nummer ett: Tid, en frukost ska avnjutas, inte bara hafsas av!
  Vad som måste finnas med är en kopp gott the, till det en smörgås gärna på hårt bröd, varför inte Knäxebrödet?
  http://kucke-li-lo.bloggplatsen.se/2011/10/23/6505443-helgen-har-varit-bra-hittills-och-har-kommer-receptet/
  Smör behövs inte, men gärna en god skinka och grönsaker, finns avocado är det toppen. Kiwi och en del andra frukter är också mumsigt på macka. Ett kokt ägg kanske?
  Sen är det dags för en kopp kaffe (pressbryggt, starkt). En smörgås till alternativt god musli (mycket nötter) och naturell yoghurt, lite rinnande honung eller kryddsocker. Det kan också bli gröt av 1 dl musli och 1 1/4 dl vattn, in micorn, 2 min, rör om och en minut till. Dofta kanle över och avnjut med havremjölk!
  Sen brukar jag vara lite mätt och ganska nöjd. Jo just det är det mörkt ute, tänd inte lampan utan ett par ljud istället : )

  Till det en macka till

 3. LiLo 16 november, 2011 den 10:52 #

  Fast det är bättre att tända LJUS!

 4. Hanna 16 november, 2011 den 12:54 #

  Frukost äter jag ofta på jobbet så det blir något enkelt som tjockyoghurt, hemmagjord müsli och honung eller knäcke med ost.

 5. Åsoa 16 november, 2011 den 12:54 #

  Min favvofrulle:

  Tysta barn. DN kultur/Femina/Damernas Värld.Radio låg nivå.

  Kaffe med mjölk. Tropicana apelsinjuice.

  Valio laktosfri yoghurt med smak solfrukt
  (ananas-apelsin) med axas osötad müsli kanel och frukt.

  Grovt fiberbröd med massor av frön på. Bregott, Stureost och inlagd gurka.

  Danskt bröd brunt med grejer i, philadelfiaost och 3 skivor finsk
  lördagskorv och finskivade ringar av röd rumsvarm paprika.

  Sista koppen kaffe inmundigas med en fullkornsskorpa, philadelfiaost och KRAVbjörnbärsmarmelad.

  God morgon från Bandhagen!

 6. LiLo 16 november, 2011 den 19:47 #

  Sen finns ju förstås sommarstugefrukosten också. Den där när man har varit lite för många i en stuga, sovit lite för lite och kanske druckit lite för mycket kvällen innan.
  Den står framdukad i timmar, under det att vänner dyker upp i olika stadier av bakrus, trötthet och hunger.
  Tekanna och kaffebryggare fylls på vartefter, de kokta äggen får sjusovarna äta kalla. Det finns gott bröd, pålägg av olika sorter och sallad sen igår att toppa med. Kanske finns det tomater och basilika direkt från plantan att lägga på en smörgås?
  Det finns källarsval god apelsin eller allra helst blodgrape/apelsinjuice att släcka den där märkliga törsten med.
  Fil med jordgubbarna som blev över passar finfint.
  Frukosten pågår i timmar, några har morronbadat innan och är oförskämt fräscha och extra hungriga.
  Finns det dessutom en kökstrappa med morgon sol, där jag kan sitta med den där andra extra koppen kaffe. Ja då, då har jag fått en drömstart på dagen

 7. Karin 16 november, 2011 den 21:03 #

  Min favoritfrukost är kall mjölk med solvarma smultron!

 8. Elina 16 november, 2011 den 21:28 #

  Härligt, jag älskar frukost, framförallt helgfrukostar. Då blir det ofta smoothie, nybakade scones med pumpa och solrosfrön. Till scones brukar vi ha hemgjord marmelad och goda ostar. Gärna lite färsk frukt eller färska dadlar vid sidan.
  Smoothie: http://elina.magnulund.se/2011/11/12/lordagsmoothie/
  Scones: http://elina.magnulund.se/2011/11/13/fars-dag-scones/

 9. sofie mumsfillibaba 16 november, 2011 den 21:53 #

  Vilken tur att de levererar till mig!:)
  Jag ääälskar frukost! Är alltid vrålhungrig på morgonen. Oftast blir det havregrynsgröt med väldigt varierad topping med frukt, nötter och torkad frukt. Till helgen god yoghurt och müsli, mackor o kaffe. Croissant om man har tur.
  Länkar till en favoritfrukost. Smothie med härlig frukt o yoghurt, en ”nyttig” smörgås och en mindre nyttig smörgås. Typ dessertsmörgås. På helgen kan man gott lyxa till det lite! http://mumsfillibaba.blogspot.com/2011/08/sondagsfrukost.html

 10. Ann-Louise 17 november, 2011 den 20:22 #

  Det är lustigt. Jag verkligen ä-l-s-k-a-r frukost och frossar gärna i andras fina frukostrecept men jag är en sån inbiten gröttjej att jag äter gröt till frukost nästan varenda dag. På lördagarna brukar jag variera mig och lyxa till det med hemmagjord muesli tillsammans med fil mixat med blåbär och banan. Till detta presskaffe med en skvätt mjölk i.
  Vad är det för gröt jag äter då? Jo, basen består av havregryn, vetekli, salt, kanel och vaniljpulver. Till detta brukar jag slänga i en näve chiafrön alt. linfrön, nötter, lite pumpafrön och ibland kokosflingor. Så att jag varierar ju faktiskt smaksättningen… 😉 Under kring jultider brukar jag även byta ut kanel mot pepparkakskrydda. Yum-o!

 11. Sis 18 november, 2011 den 07:57 #

  Jag måste börja med att berätta att min frukost de tre senaste dagarna bestått av just turkisk yogurt, honung och blåbär, något jag annars inte äter. Så döm om min förvåning när jag läste ditt inlägg!

  Men nu till min favoritfrukost! Tänk dig ett lyxigt hotellrum med valfritt kärt sällskap, panoramafönster längs två väggar, en maffig utsikt och möjligheten att få frukosten levererad till dörren ackompanjerad av ljuv musik. Eller ja, nästan i alla fall. In kommer en snubbe stuttsandes med två brickor frukost i takt med Michael Jacksons Billie Jean. Att vi fick oss ett gott skratt är väl en underdrift… 🙂

  Ja, det kanske inte är den godaste frukost jag ätit, men mest oförglömliga alla kategorier som jag verkligen kan rekommendera! 🙂

 12. Kicki 19 november, 2011 den 11:03 #

  Här kommer min frukostfavorit
  färska/frysta bär i krämig fil, så vit
  därtill grov fralla med leverpastej
  passar även till min lilla, lilla tjej
  jag avslutar sen med kaffe eller te
  kanske ingen frukost för en gourmé
  men tar bara lite tid att duka fram
  och vi får mer tid för varann
  gillas dessutom av både stora och små
  och alla en bra start på dagen få

 13. Hotness 19 november, 2011 den 12:20 #

  Ok, jag vet att jag inte kommer vinna….MEN, jag tycker att jag borde vinna just därför. Jag äter knappt frukost så jag skulle verkligen behöva en puff i rätt riktning. Av Voltaire vore förträffligt. Men om jag skulle få välja en favoritfrukost skulle det nog vara…lunch.
  Löv

  Jag håller tummarna

 14. Malin Jarnstedt 19 november, 2011 den 12:30 #

  En klar renässansfavorit i vårt hem har blivit omeletten!
  Denna fluffiga bortglömda alltiallorätt, du kan servera den öppen, vikt, fylld med precis vad som helst. Alla i familen kan skräddarsy sin favorit och den lägger sig som en ren portion kärlek i magen. Man står sig stadigt på den flera timmar efter.
  Min personliga favorit serveras öppen med ruccola, feta och romanticatomater. Gärna ciabatta och juice *slurp*Barnen vill helst ha skinka eller salami också men det är som sagt lätt att ”kasta” på vad man vill ha

 15. Kim 19 november, 2011 den 16:58 #

  Trots mitt dåliga frukostätande så är mina tips:
  1. Tid.
  2. Dagstidning. I papper.
  3. Nybryggt starkt Zoegas Forza.
  4. Fruktsallad
  5. Trevligt sällskap
  addera valfri yoghurt och flingor.

 16. carina 20 november, 2011 den 22:00 #

  Hejsan!
  Min frukost är den viktigaste stunden på hela dagen, ska ätas i lugn och ro…gärna med DN….
  Jag dricker kaffe och ett glas juice OATLY- apelsin/ mango 🙂
  sen blir det en mjuk smörgås med OST(!) jag älskar ost, gärna med en grönsak på. Efter det en hård falu rågrut med messmör…
  sen lite mera kaffe….;-)

 17. Lola 20 november, 2011 den 23:58 #

  Frukosten skall avnjutas i lugn och ro…….ingen stress 😉 Jag vaknar alltid hungrig på morgonen. En mugg ”Godmorgonvälling” el. ett kokt ägg är gott, ibland blir det Mild lättyoghurt med vaniljsmak och kanel på. Sen blir det en skiva potatislimpa eller knäckebröd med helst av allt skivad avocado med kaviar på, (låter kanske inte gott men är supergott) annars tar jag ost el. leverpastej med gurka på, till detta vill jag ha en stor mugg kaffe!!

 18. Anna-Karin Nilsbo 21 november, 2011 den 10:39 #

  Min ”favvo”-frukost är alltid;

  1 skalad, tärnad kiwi
  2 matskedar krossade linfrön
  2 matskedar solroskärnor
  3-4 torkade plommon
  ca 1/2 dl god müsli

  Hela kalaset toppas helst med riktig fjällfil, annars går det med vanlig fil också.

  Den här frukosten vill jag helst inte vara utan varken vardag eller helg, och när det är hotellfrukost med buffé brukar mina önskningar gå att uppfyllas, hyfsat i alla fall.

 19. Petter 21 november, 2011 den 14:38 #

  Nygräddade våfflor!! Tyvärr är det allt för länge mellan gångerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: