FRUKOST

15 Nov

När Sonen var liten kunde han inte säga frukost, han sa krukost, med samma uttal som frukost fast med k och med ett lite föraktfullt tonfall. Han är född till att inte gilla krukost och mellanmål. Å, som jag trugat, fjäskat bönat och bett, men NÄ.  Jag däremot, jag älskar frukost och vaknar hungrig och kan sitta i timmar och fika frulle.

När Syrran pluggade och bodde nära mig brukade vi ha långa frukostsessioner hemma hos henne, där vi mumsade oavbrutet med sällskap av morgon-tv och morgontidning. Ja, och så varandra förstås, även om det inte blev så mycket sagt mellan tuggorna, skönt, skulle kanske vissa tänka (läs vår mamma och syrrans sambo).

Men hennes barn ärvde hennes frukostgener, minstingen kan leva på frukostmat enkom och den stora kunde rabbla alla olika knäckebrödssorter innan han lärt sig säga moster och andra livsviktiga ord. Den äldsta är likt min son lite språkförvirrad, ”mamma, jag kan inte säga hinka (skinka) som du kan säga hinka..!”

Nä, nu har jag inte tid med er- nu ska jag diska undan min frukostdisk och kila iväg till jobbet. Trevlig tisdag på er!

Dagens frukost: helgens överblivna pankisar grekisk yoghurt och mormors hjortronsylt.

/Moma

14 svar till “FRUKOST”

 1. Katarina 15 november, 2011 den 11:18 #

  Den frukosten hade jag inte tackat nej till 🙂 Ha en bra dag!

 2. sofie mumsfillibaba 15 november, 2011 den 12:10 #

  Jag ääälskar frukost och älskar att ha tid att pyssla ihop goda frukostar. Tyvärr blir det ungefär samma alltid då man inte har ett gigantiskt och välfyllt kylskåp. Pannkakor till frulle är ju smarrigt!!

 3. Hanna 15 november, 2011 den 18:13 #

  Vilken lyxfrulle! Blev sjukt sugen på pannkakor nu 🙂

 4. Amy's piece of cake 15 november, 2011 den 18:53 #

  Så gott så, härligt att unna sig så gott som frulle! 😉

 5. LiLo 15 november, 2011 den 19:46 #

  Frukost är liksom meningen med att kliva upp : )

 6. Simone 15 november, 2011 den 21:13 #

  a de där var ingen dålig frukost…mm hjortron.smasken.
  tack så jättemycket för att du rösta på mig. drömt om en assistent orginal över 1 år.vill så gärna ha den

 7. Kim 15 november, 2011 den 21:22 #

  Du den där frukosten gick inte av för hackor. Pannkakor – ja det får det blir snart!

 8. Mrs Sunshine 15 november, 2011 den 21:39 #

  Är själv en riktig frukostmänniska – frukost smakar alltid gott i alla dess varianter! Älskar din med hjortronsylten – mums:-)

 9. Emmy 15 november, 2011 den 21:58 #

  Vi pratade om på jobbet hur mycket tid vi behöver på morgonen eftersom alla vill sova så länge som möjligt. Jag behöver 20 min på att fixa till mig och 20 min på frukost. De tidiga morgnarna… Börjar jag sent så sitter jag minst 1 timme. Gissa om barnen hinner gå från bordet 😉 Frukosten är bästa målet!

 10. Moma's Kitchen 15 november, 2011 den 23:13 #

  Katarina: Du får komma nästa gång!

  Sofie: Kom tillbaka i morgon så kanske det fixar sig!

  Hanna: Ja, du vet vad som gäller, bara att värma upp stekpannan och sätta igång! 🙂

  Amy: Gott ska man alltid unna sig, fast ibland behöver man vidga sina vyer om vad som är ”gott” 🙂

  LiLO: Jag håller med!

  Simone: Jag kunde liksom inte låta bli- vi delar ju drömmen om att en
  Ankarström ska bo hos oss!

  Kim: -Stek, stek, stek!

  Mrs Sunshine: Ja, mormors hjortronsylt är bäst!

  Emmy: Jag gissar på att de har dragit långt innan du fikat klart och jag gissar på att det inte gör något att få sitta ifred och njuta av frukosten själv ibland 🙂

 11. Lena 16 november, 2011 den 00:41 #

  Jag har svårt för att äta frukost men äter gärna lunch väldigt tidigt. Kan till och med stoppa i mig köttgryta med potatis klockan elva. Eller mackor med mjölk klockan tov. Jag knäpp? Nähä!

 12. Vardaxlyx 16 november, 2011 den 06:49 #

  OJ va gått det ser ut =)

 13. karin - trattoria 16 november, 2011 den 19:53 #

  yummie!

 14. Sis 17 november, 2011 den 07:48 #

  Du, det var härliga tider det när du kom förbi på frukost om morgnarna!

  Åhh jag hade nästan glömt krukosten och hinkan, gullisar! Nu fick jag mig ett gott skratt 🙂
  Frukost är det bästa målet på dagen. Basta! Vissa kvällar, ibland tom innan jag gått och lagt mig, så kan jag längta till morgondagens frukost. Kaffe, mackor, bacon, frukt, tidning är ju bara förnamnet på en härlig frukost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: