”Öh..öh..ha den äran! -Nej, nej dumsnut! GRATTIS!”

12 Nov

I 41 år har min mamma och pappa levt ihop. De första 21 åren levde de i synd och under den tiden bakade de ihop mig och min näst yngsta syrra. Vi är alltså the bastards (även om man lätt kan få för sig att det är vår yngsta syrra som är det). Jag var till och med en efterlängtad unge, för de fick vänta i hela 4 månader innan jag kammade till mig och simmade i mål.

Nåväl, 41 år är en hyggligt lång tid tillsammans, det är i alla fall (med stor sannolikhet) fler år än vad jag någonsin kommer hinna knåpa ihop i tvåmanskap. Fast de där åren har nog inte bara bringat glädje, för de skickade in om skiljsmässa en gång. Fast tidsfristen hann löpa ut så de är fortfarande gifta, men de hann sälja villa, Volvo och skaffa varsina hem under de 6 månaderna det tog för skiljsmässo-tidsfristen att löpa ut.

Men jag vill minnas att det var ett evigt rännande upp och ner på den där gatan där de båda hade sina nya hem. Jo, hade, för pappa sålde sitt och numer (sedan ganska många år tillbaka) är han inneboende hos mamma, så cirkeln är åter sluten.

De träffades på den lokala festlokalen där de flesta av bygdens ungdomar spenderade sina helger. De var 18 år gamla och de följande 4 månaderna hann de både baka utan att jag blev till, längta tills att jag skulle bli till och förlova sig.

De förlovade sig på Gondolen, mamma i fin svart blommig klänning med mig i magen och pappa i raggarmustasch och mockajacka. De hade väl inga större förkunskaper vad gällde restaurang. Mamma växte upp med min mormor och sina två systrar och pappa med sina 10 syskon och min farmor och farfar, så det fanns inte så mycket över att det räckte för restaurangbesök där.

Men de var ju inte helt tappade för det, nog visste de att man äter förrätt om det ska vara lite fint. Frågan var väl bara vad, det blev varsin kycklingsallad, en hel middagsrätt, fast till förrätt. Och hur fint det än skulle ha suttit med en tjusig dessert efter den riktiga huvudrätten så fanns det inte något utrymme kvar för det.

Idag är det deras 41:a bröllopsdag, jag tror inte det kallas vid något särskilt namn, även om jag tycker att varje år är värt sin guldmedalj för det är baske mig inte alltid så lätt det där med kärlek. Tanken var att de skulle fira sin bröllopsdag på Gondolen, men det var tyvärr fullbokat. Jag hoppas att de hittar någon annan trevlig restaurang och att de får en fin kväll tillsammans!

-Grattis mamma och pappa, aj lav jo!

/Moma

10 svar till “”Öh..öh..ha den äran! -Nej, nej dumsnut! GRATTIS!””

 1. Elin 12 november, 2011 den 08:16 #

  Härligt att få höra om personer som håller fast vid dem de älskar – även om det inte alltid är lätt! Och underbart rubrik-citat 🙂
  Trevlig lördag!

 2. Amy's piece of cake 12 november, 2011 den 11:44 #

  Så är det i livet, ups and downs… trevligt att höra om deras historia 🙂

 3. LiLo 12 november, 2011 den 12:19 #

  Gulligt är det när man står ut med varandra. Upp och ner är det, kan jag intyga efter fjuttiga två år : )

  Och mina….över 60 år tillsammans, och ändå: Nästan varje vecka köper Pappa en ros till Mamma!

 4. Mårtenssons kök 12 november, 2011 den 14:23 #

  Underbart, vilken härlig historia (kan man säga så när det är sanning?) att läsa – både om med och motgång. Då stämmer det verkligen som man säger ”gammal kärlek rostar aldrig”. Synd att Gondolen var fullt, men de får kanske smarra på en kycklingsallad hemma istället:)

  Ha en fortsatt bra helg!

 5. Kim 12 november, 2011 den 16:12 #

  Åh. Jag blir så blödig av sådana här fina storys.
  Stort grattis till Moma-mami och Moma-papi.

  Hurra hurra!

 6. TinaGustafsson.com 12 november, 2011 den 18:21 #

  Grattis till dina föräldarar!

  Det finns faktiskt ett namn på 41-årig bröllopsdag, nämligen Keramikbröllop 🙂

  Hoppas de har en fantastisk kväll!!!

 7. Emmy 12 november, 2011 den 21:22 #

  Stort grattis till Moma mamman och pappan!
  Ja, så är det. Det är sannerligen inte lätt med den där kärleken. Upp och ned går den oavsett om man är tillsammans med någon en längre tid eller om det är flera olika. Det kanske blir för tråkigt annars. Magnus Uggla pratade lite om det (och sin nya skiva) i Hellenius hörna igår.

 8. Moma's Kitchen 12 november, 2011 den 23:35 #

  Elin: Tack, och tack det samma!

  Amy: Tack 🙂

  LiLo: 60 år… det är J-Ä-T-T-E-länge!

  Kim: Hahaha, sa du blödig? Då är du i gott sällskap!

  Mårtenssons: Hahaha, vi får hoppas att de slipper smarra kycklingsallad hemma ikväll!

  Tina: Tack! Keramikbröllop? Där ser man! 🙂

  Emmy: Jo, så är det nog 🙂 Fasiken, missade jag Uggla igen?! (Jag har en livslång hemlig crush på honom).

 9. Hanna 14 november, 2011 den 12:00 #

  FInfin historia! 🙂

 10. Fanny 14 november, 2011 den 12:14 #

  Kul att läsa:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: