RAJTAN TAJTAN

6 Nov

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla här röran, äppelsallad, äppelröra eller äppeldressing? Det kvittar egentligen, bara ni gör den, för den är fasligt enkel och god. Jag åt den till krispig råkostsallad på morot, vitkål, paprika och salladslök och bakad potatis och en köttbit.

Äppel-raita

  • 1.5 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • 1 grovrivet äpple
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och nymald svartpeppar
  • pepparrot efter smak
  • finskuren bladpersilja att toppa med
– Riv, blanda, ät och njut!
/Moma

6 svar to “RAJTAN TAJTAN”

  1. Amy's piece of cake 6 november, 2011 den 14:09 #

    Den ser smarrig ut iallafall, vad röran än kallas för! 😉

  2. Katarina 6 november, 2011 den 16:50 #

    Ja, det låter gott!

  3. Barbro 6 november, 2011 den 20:37 #

    Verkar gott, måste passa bra till stekt fisk

  4. Emmy 6 november, 2011 den 21:04 #

    Rajtan tajtan röror är jag särskilt svag för. Allt man kan smaksätta yoghurt med och sedan använda som dip eller sås brukar aldrig bli fel.
    Tack för inspirationen till middagen!

  5. Hanna 7 november, 2011 den 13:09 #

    Fräscht och gott, den raitan ska jag helt klart testa!! 🙂

  6. Moma's Kitchen 7 november, 2011 den 22:07 #

    Amy: Visst 🙂

    Katarina: Det var det, om man gillar syrligt i alla fall!

    Barbro: Ja, det tror jag säkert!

    Emmy: Rajtan-tajtan is da shit!

    Hanna: Det tycker jag absolut 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: