SONENS MIDDAG

30 Okt

Västindisk middag- såklart

Sonen hade några tjejer från klassen över på på middag igår och såklart ville han bjuda på något västindiskt. Medan jag fixade ugnsrostad BBQ-kyckling, Creole Majonnaise, rice & peas samt veggi rice (ungefär som det här) sprang han omkring som ett torrt skinn och städade hela lägenheten med frenesi.

Det är sådana ögonblick som man förstår att det löser sig när de flyttar hemifrån, fastän man allvarligt undrar vad det ska bli av dem när man sticker in huvudet i rummet och möts av obäddad säng,  ett golv som är dekorerat med ömsom rena ömsom smutsiga kläder och ett skrivbord belamrat med veckans disk.

Så det var med glädje jag fixade käk till honom och hans kompisar och tacksammare unge har jag sällan skådat, det var allt från ”du är bäst, mamma”, ”vad fint du gör”, ”vad gott det ser ut” och ”jag älskar dig, mamma” till ”stick nu mamma, de kommer snart”.

BBQ-Kyckling

  • Drygt ett kilo kycklingdelar
  • juice och zest från 1 lime
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 bit gul habanero, fint skuren
  • 2 msk finhackad koriander
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk Quatre épices
  • 3 msk finhackad bladpersilja
  • 1.5 msk Bbq krydda, torr kryddblandning (jag använder den här från Dunn’s River)
Gör så här:
  1. Dela kycklingen i fall du har en hel kyckling, tvätta kycklingen i kallt vatten och lite lime.
  2. Hacka vitlök och örter, blanda allt utom BBQ-kryddan i en bunke och lägg ner kycklingbitarna. Gnid in kycklingen ordentligt med marinaden. Låt vila i minst en timme, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.Skaka av marinaden från kycklingbitarna och pudra över BBQ-krydda, se till att det täcker hela bitarna.
  4. Grilla kycklingen på galler i ugnen i ca 40 minuter. Vänd på kycklingen efter cirka halva tiden så att de får färg på båda sidorna. Filébitarna kan bli klara lite före de övriga bitarna, men det är bara att plocka ut dem och förvara under folie tills resten är klart.
BBQ-Kyckling, Veggie Rice, Rice & Peas och Creole Majonnaise.
Mina fina blommor som jag fick av tjejerna, tack fina ni!
-Smaklig Spis!
/Moma


14 svar to “SONENS MIDDAG”

  1. LiLo 30 oktober, 2011 den 15:26 #

    Gullungar!

  2. Emmy 30 oktober, 2011 den 15:38 #

    Självklart killen ska bjuda på västindiskt när tjejerna kommer på besök! Han vet hur man fångar tjejernas hjärtan 😉 Tvivlar inte på att de gick hem både mätta och nöjda.

    Jag ska ha 10 pers på middag på lördag. Tänkte då bjuda på västindiskt eller i alla fall åt det hållet. Tänker mig hett, men ändå fruktigt. Och kanske en skätt rom i någon av rätterna. Vi ska bastu-bada på en flotte innan så det behöver gå att förbereda en del. Förslag?

  3. Helena Ljunggren 30 oktober, 2011 den 18:22 #

    Vilken rar unge du har! Det ser riktigt gott ut!

  4. Kim 30 oktober, 2011 den 19:02 #

    Smart grabb har du, han blev nog populär hos damerna med den maten…
    Å vilka söta gäster som kom med blommor!

  5. Moma's Kitchen 30 oktober, 2011 den 20:16 #

    Helena: Tack 🙂

    Kim: Nä, han är inte dum han 🙂
    Och vilka supertjejer sen då, som kommer med blommor till mamman!

  6. Sis 30 oktober, 2011 den 20:57 #

    Det klart bästa mamman fixar bästa käket till bästa grabben! Fina vänner sen då som kom med blommor till mamman. Det finns hopp om framtiden! 🙂

  7. Emmy 30 oktober, 2011 den 20:59 #

    Tack! Du och jag måste ha varit systrar på Tobago i ett tidigare liv 😉 Jag hade tänkt en het pumpasoppa till förrätt med något gott bröd till. Kör nog sedan på din tobagokyckling med veggi rice eller rice & peas till. Eller så gör jag vanligt ris och gör någon sallad med frukter och kanske ugnsrostad pumpa eller sötpotatis i.
    Till dessert var jag både sugen på något chokladigt med romsmak och dina rommarinerade nektariner. Matbanan hade varit väldigt kul att bjuda på, men Kalmar är inte alltid så exotiskt. Sedan hamnade jag hos din piña colada paj… Så nu vet jag inte…
    Och så måste jag ju nästan bjuda på någon rum punch 🙂

  8. Mrs Sunshine 30 oktober, 2011 den 21:07 #

    Åh, Rice and peas gör mig nostalgisk – förlovade mig på Jamaica av alla ställen:-)

  9. Hanna 31 oktober, 2011 den 11:41 #

    Vilken go son du har, maten måste ha gjort succé!

  10. Barbro 31 oktober, 2011 den 22:25 #

    Vad gott det ser ut, älskar ditt grönsaksris (också)

  11. Moma's Kitchen 31 oktober, 2011 den 22:31 #

    Mrs Sunshine: Oj, hur mysigt låter inte det!

    Hanna: Tack 🙂

    Barbro: Men det är så lätt att göra, testa själv vetja! 🙂

  12. liine 31 oktober, 2011 den 23:41 #

    Hej på dej! Tack själv!
    Maten och efterrätten var SUPER. Philip har tur som har dig som mamma, tack ännu engång!

    hahahahha

  13. Moma's Kitchen 1 november, 2011 den 21:49 #

    Iiine: Det var fint sag, jag ska påminna honom om det :-)! Kul att du gillade maten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: