DET BLIR BRA SÅ, TACK!

26 Okt

Oj, redan onsdag! Jag vet inte vad som händer just nu men tiden går så fort att jag tycker mig kunna höra hur den svischar förbi.

Jag är mitt uppe i att försöka byta min lägenhet och alla ni som varit inne i den snurren någon gång vet ju hur det kan vara, ganska resurs- och energikrävande. Vi har i alla fall hittat en lägenhet som kan få föräras med vårt namn på dörren.

Den är inte stambytt, det är bara en 2:a och den är i ganska dåligt skick. Men området känns fantastiskt, lugnt med en stor lummig park runt hörnet och finaste väninnan bor gatan upp och lägenheten har en ganska stor balkong, större än vad vi har nu i alla fall så kanske, kanske om bytet går i lås att jag ger mig på att odla tomater och chili även nästa år.

Jag tänkte att jag från och med nu ska börja med något nytt, att prata högt om sånt jag vill ha och inte tänka ”man blir bara besviken om det inte blir av”. För besviken blir man ändå. Men det är okej, det är normalt att bli ledsen och besviken när saker och ting inte blir som man önskar.

Något som i alla fall blev så bra som jag hade tänkt var den ugnsbakade fetaosten som vi åt i helgen. Fast, hur kan det inte bli bra med krämig varm fetaost som fått goa in sig i en näve goda grönsaker. Testa själva får ni se! Den funkar utmärkt som förrätt och som ett tillbehör. Vi åt den tillsammans med ugnsbakad falukorv och potatismos, super-duper!

Fetaost, tomater, paprika, lök, oliver, oregano, nymald svartpeppar och en skvätt olja och kvällen är räddad!

/Moma

7 svar till “DET BLIR BRA SÅ, TACK!”

 1. Hanna 26 oktober, 2011 den 15:43 #

  Oj, så gott det såg ut! Älskar fetaost!

 2. Barbro 26 oktober, 2011 den 16:03 #

  Mmmm, det ser gott ut, har gjort detta med skivade tomater och lite Sambal oelek. Går även bra att lida in i bakplåtspapper så fastnar inte så mucket av den goda osten i omslaget

 3. Kim 26 oktober, 2011 den 21:53 #

  Ja, varför håller man egentligen inne på saker, om det finns en risk att det inte skulle gå i lås? Ska man skämmas för att man har förhoppningar? Som du säger, man blir ju besviken hur som helst om det sen inte klaffar, då kanske det är trevligare att dela det med någon?

  Anyway, jag håller tummarna för att bytet går igenom! Och att vi får se massa odlingar nästa år.

 4. Emmy 26 oktober, 2011 den 22:15 #

  Håller tummarna att du får som du önskar. Skulle det inte bli så är det okej att deppa, men se till att göra det i någons ällskap och gärna med något mumsigt innehållande karibisk rom som tröst.

  Dina fetapaket ser finfina ut. Kan bara vara underbart gott.

 5. Moma's Kitchen 26 oktober, 2011 den 22:33 #

  Hanna: Visst, feta rocks!

  Barbro: Smart där, det har jag aldrig tänkt på, vem vill att det goda ska gå förlorat liksom(också är det bättre för miljön!)!

  Kim: Tack fina! Jag känner på mig att det kommer att gå vägen (fast jag har haft fel förr :-))

  Emmy: Tack! Skulle det inte gå igenom ska jag trösta mig med massor av rom, ni kan väl stå ut med mig då också för det skulle vara ett fint sällskap!

 6. Mårtenssons kök 26 oktober, 2011 den 23:49 #

  Vi håller våra tummar för lägenhetsbytet och att det går i lås!
  Vi har försökt hitta nåt nytt i flera år, men skam den som ger sig, så är det bara:)
  För övrigt ser paketen finfina ut, säkert hur goda som helst!

 7. charlotta I matrepubliken 28 oktober, 2011 den 09:40 #

  Jag brukar grilla fetaost – alldeles ljuvligt gott!

  Men du, jag håller med helt och hållet. Jag fattar egentligen inte varför man inte säger vissa saker, det blir ju inte bättre (dvs JAG mår inte bättre) av att gå och hålla det inne. VågaBerätta.nu!

  PS. Jorå, tyckte allt att jag såg herr och fru Picki i vimlet! :=) DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: