Den här goda lingon-och vodka desserten gjorde jag för en tid sedan när jag ville bjuda på svenska höstiga smaker.
Det är en blandning av cheesecake och parfait, en frusen mild och len dessert som går utmärkt att variera med olika bär. Välj att smaksätta den med antingen lingon, blåbär, hjortron eller det som skåpen har att erbjuda för stunden. Det bästa var att jag gjorde den i små portionsformar, ett perfekt sätt att spara tid på inför kommande middagar.
Ursprungsreceptet kommer från Arla, men jag har lagt till vodka.
Det här behöver du:
8-10 bitar
- 3 ägg
- 1 ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ½ dl rårörda lingon
- 250 g kesella
- 3 dl vispgrädde
- 2 korkar vodka
- 6 digestivekex
- ½ dl lingon
Gör så här
Dela äggen. Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kvarg. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten och tillsätt vodkan.Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten. Häll smeten i en vid, rund form. Krossa kexen och smula dem över smeten. Frys i 4–5 tim. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering. Garnera med lite lingon.
-Trevlig fredag på er!
/Moma
Låter fräscht! Ha en fin helg!
Ja, det var gott, lagom sött! Trevlig helg på dig med!
Det verkar lagom avancerat för mig:)
Hej, jag håller verkligen varenda tumme jag har (2) för att få vara med och vinna den här coola tävlingen som Fjällräven har. Jag har till och med gjort en knäpp video.
Jag behöver DIN hjälp att uppfylla min dröm.
Snälla rösta på mig:
http://www.fjallraven.se/friluftsliv/pol…drag/bidrag/?uid=707
Alla som röstar på mig och ber sina läsare göra detsamma får en länkning med en bild från er blogg på min blogg!
http://www.smalochsnygg.se Maila mig isåfall! ❤
Massor med kramar Jinni
Lycka till! 🙂
¨låter fantastiskt!
Farligt gott, tror jag! 🙂