MOMA TESTAR

17 Okt

Ni som hängt här ett tag kanske minns att det kom ett blombud i somras med det här? I veckan som gick anlände Jesus med bud. Okej, kanske inte Jesus då, men fint nerbäddad i halm var han i alla fall.

Ni som inte äter eller inte gillar ketchup kan sluta läsa här. Det var Heinz nya ketchup som kom med bud, ketchup från deras egna tomatodlingar.

Jag äter gärna ketchup till pasta, men sonen är den riktiga ketchupomanen i det här hushållet så jag drog genast in honom i ett smak- och lukttest där vi jämförde deras vanliga ketchup, unlimited edition,  med den här nya First Harvest, limited edition.

Hans första reaktion när han jämförde originalet med First Harvest var, ”Man känner att den här är gjord på koncentrat, den nya luktar färskt.” Hans andra reaktion var att han tömde flaskan på mindre än en vecka och sedan övergick till att fortsätta tömningen av den gamla flaskan.

Slutsats? Heintz ketchup är bäst och den nya, First Harvest, är snäppet godare än originalet.

Jag kanske ska tillägga att jag numer bara tackar ja till att prova produkter som jag kan tänka mig att köpa. Jag och Heinz är vänner sedan barnsben, jag har aldrig gillat någon annan ketchup som jag har smakat. Jag minns med fasa hur det som barn var att äta makaroner hos kusinerna, de hade alltid Felix Ketchup och den smakar ju  plastflaska!

/Moma

6 svar till “MOMA TESTAR”

 1. Hanna 17 oktober, 2011 den 11:22 #

  Felix ketchup? Usch & fy! Heinz ska det absolut vara, även om jag äter det rätt sällan. Men ett måste till pyttipanna!

 2. Emmy 17 oktober, 2011 den 11:26 #

  Det äts inte så mycket ketchup hemma hos oss, men den som äts är från Heinz. All annan ketchup går bort. Deras chilisås gör vi däremot av med mer utav. Det slinker ned en och annan klick i många rätter.

 3. Kim 17 oktober, 2011 den 12:38 #

  Heinz är ketchupkungen. Vänstrar just nu med Mutti-ketchupen, men har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker. Jag skulle också behöva en ketchupexpert hemma hos mig.

  Igår fick gul habanero gästspela i mitt kök!

 4. Mårtenssons kök 17 oktober, 2011 den 21:57 #

  Finns det någon annan ketchup än Heinz som är värd namnet egentligen? Tror inte det, inte i vårt kök i alla fall. Vi provade Muttis men den gick inte alls hem, alldeles för stark för att kallas för ketchup (och vi gillar stark mat så det var inte därför).

 5. Moma's Kitchen 18 oktober, 2011 den 10:36 #

  Hanna: Ja, usch! Fast ketchup till pytten? Det ska vara rödbetor och inlagd gurka! 🙂

  Emmy: Chilisås använde jag mer förr, av någon anledning har det blivit att jag använder tomatpuré mer nu i stället.

  Kim: Vi har också testat Muttis ketchup: https://momaskitchen.se/2010/08/12/ketchup/

  Mårtenssons: Samma här!

 6. Katarina 19 oktober, 2011 den 02:32 #

  Hej! Tack för ditt besök på min blogg! Ja, Heinz skall det vara 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: