BYTESMATEN

14 Okt

Ni kommer väl ihåg att Nasreen som jobbar i köket på mitt jobb ville att vi skulle byta mat och smaka av varandra? Jag fick en jättegod pakistansk kofta utav henne och sedan hade jag lite ågren över vad jag skulle bjuda henne på.

Jag gjorde i alla fall en jamaicansk kycklinggryta i söndags och till den serverade jag  rice & paes, stekt plantain och cole slaw. I måndags lämnade över ett litet matpaket till Nasreen för att sedan skynda därifrån. Jag vet inte varför jag blir så nervig varje gång jag ska bjuda någon ny människa på mat, men det blir jag i alla fall.

I går träffade jag Nasreen hon berömde mina matkonster med stora ord och gester. Hon var så glad och sa att till och med hennes mycket kräsna dotter hade ätit av maten och bett om recept. Hon berättade vidare att ingen i hennes familj brukar äta av mat som andra lagar, hon har till och med en väninna som hon känt i över 35 år, och hon har aldrig ätit av hennes mat. Jag frågade hur hon lyckats undgå det med livet i behåll varpå hon svarade att hon brukar säga att hon bantar och bara äta sallad.

Även om jag tyckte det var lite väl petigt och kanske lite märkligt berättade jag stolt för Sonen att hon minsann hade ätit och tyckt om min mat. Han lyssnade intresserat under hela berättelsen, och när jag berättat klart lägger han leendes huvudet på sned och frågar med en förvånad min: Och du tror att hon åt av din mat..? Jag: Ja… tror inte du det..? Han: Hahaha, nä, fråga vilka smaker maten hade så får du se själv! Blev jag lurad mån tro?

/Moma

4 svar till “BYTESMATEN”

 1. Emmy 14 oktober, 2011 den 09:47 #

  Ha ha… Hm, ja, det kan nog vara så att någon blivit lurad 🙂 Jag hade iaf ätit med glädje!

 2. Hanna 14 oktober, 2011 den 11:51 #

  Antingen var du väldigt speciell och hon smakade din mat eller så ja, är du lurad… Men det såg riktigt gott ut!!

 3. Hotness 14 oktober, 2011 den 17:16 #

  You´ve been bamboozled.

 4. Moma's Kitchen 14 oktober, 2011 den 22:34 #

  Emmy: Jag med 🙂

  Hanna: Det låtar nog mer åt att jag är lurad än att jag är väldigt speciell… även om jag gärna hade önskat att det var det sistnämnda!

  Hotness: Hm… ja, det verkar inte bättre 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: