CHOKLADMOUSSE CARAïBE

6 Okt

Enkel dessert

Den här moussen är ingen lätt och fluffig mousse utan det är snarare en fast och krämig mousse med intensiv chokladsmak som smälter i munnen som en bit av himlariket.
Chokladmousse är bra dessert för den går snabbt och lätt att göra, så det är enkelt att få vara kung i köket med hjälp av en god mousse. Se bara till att använda en bra choklad och en bra rom, eller annan finsprit som du råkar ha i skåpen.

Chokladmousse  Caraïbe

6-8 portioner

  • 200 g mörk choklad, gärna Valrhonas Caraïbe
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 3 dl grädde
  • 2 msk karibisk rom

Gör så här:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Använder du mikron så använd defrost, så att du inte bränner chokladen.
  2. Vispa äggulor och socker krämigt.
  3. Vispa grädden lätt.
  4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.

-Fyll moussen i portionsglas och ställ i kylskåp i minst 1 timme. Om du vill kan du ta en sked och blöta i varmt vatten och försöka skeda upp en äggformad liten kula. Garnera gärna med frukt eller bär.

-Lycka till!

/Moma

10 svar to “CHOKLADMOUSSE CARAïBE”

  1. Ann-Louise 6 oktober, 2011 den 10:52 #

    Sprit + choklad är verkligen en av livets höjdpunkter. Snart är det fredag… 😉

  2. TinaGustafsson.com 6 oktober, 2011 den 11:35 #

    Jag fullkomligt älskar choklad i alla dess former!!! 🙂

    Kommer inte ihåg om jag har berättat men som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/?cat=234

    Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det 🙂

    För att vara säker på att inte missa något jag skriver om mat eller något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

    Ha det bra så hörs vi bland alla matinlägg 🙂

  3. Alexandra - kärlek på tallrik 6 oktober, 2011 den 19:13 #

    Mmm, låter verkligen toppen! Chokladmousse är är ju fantastiskt gott, och enda gången jag gillar sprit är i efterrätter 😉 Mums!

  4. Emmy 6 oktober, 2011 den 21:18 #

    Du känner ju oss och vår kärlek till rom (choklad också för den delen), så vi säger ja ja ja, ge oss!

  5. Moma's Kitchen 7 oktober, 2011 den 07:13 #

    Ann-Louise: Jag håller med, visst är det så!

    Tina: I know u do! 🙂

    Alexandra: Då tycker jag du ska testa den här:-)

    Emmy: Ja, ja, ja, GÖR den!!

  6. millamagi 7 oktober, 2011 den 10:38 #

    Tack, nu löste du efterrätten till ikväll! Waow så mycket gott du verkar ha på din blogg, ska ta och kolla runt lite. Jag älskar att laga mat, framför allt nya rätter – spännande smaker..mums nu blev jag hungrig igen 🙂
    Ha en bästa helg!

  7. Mårtenssons kök 7 oktober, 2011 den 12:17 #

    Oh yes, låter förbenat gott. Att det sedan är enkelt är ju en bonus:)

  8. Moma's Kitchen 7 oktober, 2011 den 21:19 #

    Millamagi: Tack, hoppas det smakar och att kvällen blir tip-top!

  9. Kim 8 oktober, 2011 den 11:06 #

    Åh med gud. Klockan är inte mer än 11, jag har nyss ätit frukost, men jäklar vad sugen jag blev!

    Habaneron var i gott skick, lite platta men vid god vigör 🙂

  10. Mårtenssons kök 9 oktober, 2011 den 20:41 #

    Så gott det var, provade den i fredags och det har vi inte gjort för sista gången!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: