Enkel dessert
Den här moussen är ingen lätt och fluffig mousse utan det är snarare en fast och krämig mousse med intensiv chokladsmak som smälter i munnen som en bit av himlariket.
Chokladmousse är bra dessert för den går snabbt och lätt att göra, så det är enkelt att få vara kung i köket med hjälp av en god mousse. Se bara till att använda en bra choklad och en bra rom, eller annan finsprit som du råkar ha i skåpen.
Chokladmousse Caraïbe
6-8 portioner
- 200 g mörk choklad, gärna Valrhonas Caraïbe
- 2 äggulor
- 2 msk socker
- 3 dl grädde
- 2 msk karibisk rom
Gör så här:
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Använder du mikron så använd defrost, så att du inte bränner chokladen.
- Vispa äggulor och socker krämigt.
- Vispa grädden lätt.
- Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
-Fyll moussen i portionsglas och ställ i kylskåp i minst 1 timme. Om du vill kan du ta en sked och blöta i varmt vatten och försöka skeda upp en äggformad liten kula. Garnera gärna med frukt eller bär.
-Lycka till!
/Moma
Sprit + choklad är verkligen en av livets höjdpunkter. Snart är det fredag… 😉
Jag fullkomligt älskar choklad i alla dess former!!! 🙂
Kommer inte ihåg om jag har berättat men som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/?cat=234
Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det 🙂
För att vara säker på att inte missa något jag skriver om mat eller något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374
Ha det bra så hörs vi bland alla matinlägg 🙂
Mmm, låter verkligen toppen! Chokladmousse är är ju fantastiskt gott, och enda gången jag gillar sprit är i efterrätter 😉 Mums!
Du känner ju oss och vår kärlek till rom (choklad också för den delen), så vi säger ja ja ja, ge oss!
Ann-Louise: Jag håller med, visst är det så!
Tina: I know u do! 🙂
Alexandra: Då tycker jag du ska testa den här:-)
Emmy: Ja, ja, ja, GÖR den!!
Tack, nu löste du efterrätten till ikväll! Waow så mycket gott du verkar ha på din blogg, ska ta och kolla runt lite. Jag älskar att laga mat, framför allt nya rätter – spännande smaker..mums nu blev jag hungrig igen 🙂
Ha en bästa helg!
Oh yes, låter förbenat gott. Att det sedan är enkelt är ju en bonus:)
Millamagi: Tack, hoppas det smakar och att kvällen blir tip-top!
Åh med gud. Klockan är inte mer än 11, jag har nyss ätit frukost, men jäklar vad sugen jag blev!
Habaneron var i gott skick, lite platta men vid god vigör 🙂
Så gott det var, provade den i fredags och det har vi inte gjort för sista gången!