Plantain- matbanan
Jag snöar ju in på olika saker att äta (nej, jag är inte gravid, jag är sådan) och då vill jag liksom bara ha det. Just nu är det stekt plantain. Ååh, vad det är gott! Jag äter det gärna tillsammans med ris och någon gryta.
Den här gången tror jag det är min mejl-vän Marinas fel, hon skrev till mig för ett par veckor sedan om att hon hittade till Moma’s Kitchen när hon sökte på nätet efter plantain.
Efter det har vi mejlat varandra några gånger och Marina har berättat om fantastiska matminnen från Brasilien, italiensk plantain-risotto, bakad plantain och plantain som gott förlorad. Så nu är det jag som har förlorat mig till plantainens förlovade land.
/Moma
Jag har smakat och tycker det är gott, har mindre intensiv banansmak öch är inte lika söt som vanlig banan
Är det detsamma som de bananer som de säljer som mat-bananer? Har en lite annorlunda form i ändarna. Har smakat någon form av mat-banan på resor, men aldrig köpt hem och lagat till något själv. Bara med vanlig banan då.
men jag är likadan, snöar in på vissa ingredienser eller vissa smaker i perioder. Och hittills har det inte ploppat ut fler ugnar iaf…
Emmy: Slarvigt av mig, plantains säljs så klart som matbanan i vanliga (välsorterade) mataffärer!
Det bästa med att titta in här hos dig, är att man (jag) alltid får skriva upp nya saker på min måste-smaka-lista. Tusen tack för det!
Tina: Härligt att höra!
LiLo: Ja, klart du får komma hit och käka plantain:-)
Det är så gott, men de tycker inte de mina tyvärr : (
(uppfattar du min diskreta önskan????)
Om nom nom. Gott! Känner mig stolt att jag redan testat dessa godingar, tack vare dig förstås.
Nix, inga små gulingar än… Idag kanske?