VÄSTINDISK BBQ

27 Sep

Grillkväll

Jag hade ju västindisk BBQ hemma hos Syrran & Co i söndags. Eftersom jag inte får grilla där jag bor så jag fick helt sonika packa ner mitt sunshine kit och grilla hos dem.

Eller ja, nu var det faktiskt Svåger som skötte själva grillningen och det gjorde han galant utan att klaga fast han fick sitta utomhus och passa grillen i minst 5 timmar. Vi grillade med äppelspån, riktig BBQ görs med rökspån och äppelspån ger en fin rökig smak.

Västindisk BBQ Meny:

På grillen:

Jerkmarinerade tjocka revbensspjäll,

Vitlök- ,citron och- persiljemarinerad lammbog

 Örtmarinerad kyckling

Tillbehör:

Veggie Rice, ugnsrostad sötpotatis och stekt plantain, 

tomatsallad och cole slaw med pepparrot

Sauce Chien, Momas karibiska Salsa och tamarinddip

Dessertpalett: 

Rom- och chokladmousse ‘Creole’

Citron- & limetartelett

Rom- & vaniljmarinerad ugnsbakad nektarin med vaniljglass

Jerk BBQ

BBQ ribs, kyckling och lamm, sötpotatis, veggie rice

/Moma

8 svar to “VÄSTINDISK BBQ”

  1. Linn 27 september, 2011 den 14:49 #

    Oj så mycket gott!

  2. TinaGustafsson.com 27 september, 2011 den 16:55 #

    Wow, jag vill också smaka din mat, speciellt detta! 🙂

  3. Emmy 27 september, 2011 den 20:30 #

    Idag testade vi din jamaican steam cabbage. Kommer vi definitivt laga igen! Kanske inte till frukost 😉 men jag kommer säkert bjuda på den och absolut laga den till middag.
    Och du, den här grillningen. Kan inte du packa ned ditt sunshine kit och komma hem till oss. Vi kan parkera Berra vid grillen en halv dag, medan vi sippar romdrinkar och fixar tillbehören.

  4. LiLo 27 september, 2011 den 20:53 #

    Det var rätt så rekorderligt med gott och smaskens det!

    Jag stekte trattisarna i olivolja med vaxbönor, vitlök och strösslade på massa persilja, det gick icke av för hackor alls det!

  5. charlotta I matrepubliken 27 september, 2011 den 21:59 #

    HOLY MOSES! Vilken meny! Och varför var inte jag inbjuden?!

  6. Moma's Kitchen 28 september, 2011 den 09:00 #

    Linn: Visst!

    Tina: Tänd er killer-grill så kommer jag! 🙂

    Emmy: Vad roligt att ni gillade den!

    LiLo: Åh, det lät mums!! Jag gjorde lasagne på mina!

    Charlotta: Men, du har ju en stående inbjudan, så frågan är: VAR var du??

  7. Barbro 28 september, 2011 den 22:21 #

    Finns väl baraen sak att säga – man är otroligt priviligerad som blev bjuden på allt detta goda!!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. TAMARIND-DIP « - 20 juni, 2012

    […] gången jag åt tamarindsås var här, då jag gjorde egen, testa du med vetja! Gott till stekt plantain, friterad fisk och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: