SOPPTORSDAG

22 Sep

Till middag idag blir det en rykande het (min habanero gick nämligen sönder i grytan) Jamaican Pepper Pot och förhoppningsvis blir det Coconut Bake till det.

I Trinidad & Tobago äter man ganska många olika sorters bröd, varav bake är en. Bake kan bakas av i ugnen eller friteras och göras med eller utan cocos. Jag vet inte riktigt vad som kännetecknar bake, somliga säger att det inte ska vara jäst i bake utan bakpulver, fast jag vet de som bakar med jäst.

Vad jag däremot vet är att bake är väldigt gott, så idag försöker jag mig på Chris recept på bake, wish me luck!


 

Edit: Brödet blev lite väl kompakt, lite som åt scones-hållet. Det kanske inte var receptets fel utan kanske var det jag som råkade döda jästen så att det inte jäste ordentligt. God smak vart det i alla fall, i skrivandes stund äter jag det rostat med Västerbottensost och tomat- och ingefärsmarmelad.

/Moma

6 svar till “SOPPTORSDAG”

 1. sofie mumsfillibaba 22 september, 2011 den 16:01 #

  Låter som ett spännande bröd. Soppan verkar ju tok-.hot!! inget för mig. Lite mesig…

 2. Moma's Kitchen 22 september, 2011 den 19:39 #

  Sofie: Nej då, det fina med chilifrukter är att man kan ha i dem hela i grytan, då får man fortfarande smaken från chilin men mestadels av hettan stannar kvar inne i chilin, om man nu inte råkar ha sönder den vill säga…

 3. Tom 22 september, 2011 den 21:48 #

  Jag åt ärtsoppa med fläsk, gottigottgott!

 4. Moma's Kitchen 22 september, 2011 den 21:51 #

  Tom: Jag brukar göra den här varianten på ärtsoppa, jag gillar inte vanlig… 🙂

  https://momaskitchen.se/2010/04/21/split-pea-soup/

 5. Nellie-Sockertussen 23 september, 2011 den 22:42 #

  Tråkigt att den blev kompakt =( Jag kan säga att allt med jäst dör hemma hos mig så jag vet hur det känns 😉

 6. Moma's Kitchen 24 september, 2011 den 11:26 #

  Nellie: Ah, det vart okej, men inget halleluja moment. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: