Höstmys
Ikväll kommer Åsoa och höstmyser med oss och jag tror jag har koll på dagen.
-Vin inhandlat- ✔
-Kantarell-lasagne förberedd- ✔
-Dressing till salladen fixad- ✔
-Den lilla svarta struken- check ✔
-Ett recept till er- check ✔
- 1.25 dl olja
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 1 knapp tsk Dijonsenap
- 1 knapp tsk honung
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk nymald svartpeppar
- 1 näve färsk basilika
- två repade kvistar bladpersilja
- lite citronzest
– Kör vinäger, senap, kryddor och örter samt pressad vitlök i en blender eller med stavmixer. Kör tills det är slätt och tillsätt oljan lite i taget. Låt gärna dressingen få stå och bli till sig lite i kylskåpet en stund innan du serverar den.
‘
-Visste du förresten att vinägrett inte skiktar sig lika lätt om du kör den i en blender eller mixar den med mixerstav?
/Moma
Ojsan, här ska vi ha det bra minsann!
Kantarell-lasagne låter farligt gott, vågar man hoppas på ett recept månne?
Kim: Jodå, håll ut- det kommer recept i dagarna 🙂
Stavmixern är en mycket god vän. Gör även aiolin så fin.
Bara en liten detalj missad på din kom-ihåg-lista. Remsans inbjudan…