KARIBISK SALSA MED STING

16 Sep

Mera sås

Jag har länge tänkt att jag ska göra en fruktig dipsås med karibiska smaker och nu var det så att jag råkade ha en påse fryst ananas, mango och papaya hemma, en sån där latmanspåse för smothy.

Så när jag ändå gjorde Sauce chien passade jag också på att göra en fruktig het dipsås med hjälp av den frysta frukten och några skedar sauce chien som bas och det blev så himla gott att jag mest satt och fånlog hela måltiden och sonen som normalt sett knappt smakar av dipsåser skedade upp med god aptit och han som inte ens var hungrig innan. Ha!

Karibisk salsa

  • 125 g fryst frukt, mango, papaya och ananas
  • 3 msk sauce chien
  • 2 tsk riven ingefära
  • gul habanero, den gula har en god fruktig smak som inte de andra habanerosarna har.
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 msk neutral olja
  • smaka av med lite svartpeppar från kvarn och eventuellt lite mer bladpersilja om du har det kvar från när du gjorde sauce chien.
– Kör den frysta frukten i en blender tillsammans med det andra och ett par matskedar kallt vatten.

  

Servera gärna den här såsen tillsammans med suce chien, de passar båda bra till bland annat grillat kött, fisk, kyckling och skaldjur.

/Moma

6 svar to “KARIBISK SALSA MED STING”

  1. LiLo 16 september, 2011 den 08:18 #

    Den var mmm…slurp…APGOD!

    • Moma's Kitchen 16 september, 2011 den 22:05 #

      LiLo: jag håller helt med, APGOD, minsann.

      Mårtensson: Japp, himlans god 🙂

  2. Mårtenssons kök 16 september, 2011 den 21:52 #

    Friskt, syrligt och hett, mums!

    Ha en fin helg,
    Mårtenssons

  3. Emmy 17 september, 2011 den 23:10 #

    Kan den vara annat än god? Räcker med att läsa beskrivingen… Kanske rent av apgod, ha ha… Jag kommer gärna på lite dippande om det finns plats.

Trackbacks/Pingbacks

  1. En karibisk kväll att minnas | pickipicki - 20 juni, 2012

    […] servera med ris på bästa kokosmjölksviset, grillade cassava knyten, potatissallad, coleslaw och karibisk salsa. Njud på en efterrättsdröm, karibisk trifle med bästa banankakan i botten (som fått suga i sig […]

  2. Bästa gästerna och Bite Size « - 17 februari, 2013

    […] ölen Red Stripe, rhum punch, jamaicansk jerk chicken, grönsaksris, stekt plantain, en het salsa och en mango- avokadosalsa, samt panko- och cocospanerad kycklingfilé och bake fish. Jag tror de […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: