Mera sås
Jag har länge tänkt att jag ska göra en fruktig dipsås med karibiska smaker och nu var det så att jag råkade ha en påse fryst ananas, mango och papaya hemma, en sån där latmanspåse för smothy.
Så när jag ändå gjorde Sauce chien passade jag också på att göra en fruktig het dipsås med hjälp av den frysta frukten och några skedar sauce chien som bas och det blev så himla gott att jag mest satt och fånlog hela måltiden och sonen som normalt sett knappt smakar av dipsåser skedade upp med god aptit och han som inte ens var hungrig innan. Ha!
Karibisk salsa
- 125 g fryst frukt, mango, papaya och ananas
- 3 msk sauce chien
- 2 tsk riven ingefära
- gul habanero, den gula har en god fruktig smak som inte de andra habanerosarna har.
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 1.5 msk neutral olja
- smaka av med lite svartpeppar från kvarn och eventuellt lite mer bladpersilja om du har det kvar från när du gjorde sauce chien.
Servera gärna den här såsen tillsammans med suce chien, de passar båda bra till bland annat grillat kött, fisk, kyckling och skaldjur.
Den var mmm…slurp…APGOD!
LiLo: jag håller helt med, APGOD, minsann.
Mårtensson: Japp, himlans god 🙂
Friskt, syrligt och hett, mums!
Ha en fin helg,
Mårtenssons
Kan den vara annat än god? Räcker med att läsa beskrivingen… Kanske rent av apgod, ha ha… Jag kommer gärna på lite dippande om det finns plats.