Här om dagen fick jag syn på Annes goda sallad och den fick mig att komma på vad jag ville laga för mat, nämligen den här som jag längtade hem till när jag låg på mitt hotellrum i London. Enkel, lätt och billig comfort food, precis vad jag behöver nu. Annes sallad ska jag testa vid ett senare och piggare tillfälle.
Jag har ju nästan alltid vitlök i min mat, men den här tossan verkar ha hittat ett annat användningsområde för vitlöken än att ha den i maten (prova inte detta hemma!), väldigt originellt måste jag säga.
Har ni några knep att dela med er av, vad gäller livsmedel till andra ändamål än föda?
/Moma
Tossan tackar för i går och för länkning : ) och jag lovar, jag är inte den enda som använt den på detta sätt!
LiLo: You are MAD helt enkelt! 🙂
Här har du fler som stoppar vitlök, fast hela klyftor då, i öronen vid förkylning. Som tur är har det inte fastnat någon, men man blir ju lite orolig att det ska hända någon gång…
En krossad magnecyl i vatten, lök eller sockerbit närman blivit getingstucken är bra tips.
Annars blir det mest salt som används till annat än just föda i vårt kök. Håkan sköljer med nässköljare, salt i vatten, varje dag. Oerhört läbbigt tycker andra hälften av köket…
Jag har aldrig hört detta innan, i öronen?!
…och på tal om att använda livsmedel till andra saker, ja och det här är väl inte helt rumsrent, men jag har hört att man ska kunna använda naturell yoghurt till en viss typ svamp. hrm.
Mårtenssons: Å, jag skulle vilja lära mig det där med att skölja näsan med saltvatten, det ska ju vara ett bra sätt att rensa bort bakterier. Men hua vad otäckt det verkar!
LiLo mumlade även nåt om att man kan stryka vitkål och lägga på sig om man har ont…
Kim: Hahaha, jo du, det stämmer allt bra!
Jodå, jag har också testat lökknepet. Fast jag stoppade min i tubgas för att slippa att det började gro lök i örat. Men numera är det bara minstingen i familjen som stoppar mat i öron och näsa. Fast inte i medicinsk syfte, mest för skoj. Senast var vi hos doktorn plockade han ut en socker-/silverkula man dekorerar bakverk med ur Milias öra…
Så nu äter vi nog mest maten. Fast ingefära, vitlök och chili i en ökad mängd så fort det börjar snoras i omgivningen. Och så påstår Berra att det är romen som gör att han aldrig är sjuk. Fast den dricks då så klart.