SEGT

13 Sep

Sedan jag kom hem från London och Notting Hill Carnival har jag dragits med nån seg förkylning. Jag ska inte gå in på detaljnivå, alla vet ju hur en förkylning kan vara till art och konsistens.

Jag började med att dricka typ en liter ingefärste om dagen under första veckan, varvat med Ipren, för att mota Olle i grind. Men den rackaren slank igenom ändå och jag har fått gå över till Coccilana (hostmedicin) och Rinexin (avsvällande). Kul är det inte men som min far skulle ha sagt ”jag är ju inte döende”.

Fast det här med mat blir sekundärt, det har inte direkt rockats några spännande rätter här i huset de senaste två veckorna.

Just nu skulle jag nöja mig med någon form av näringstillägg via sond, då hade jag sluppit klura ut middagar som ändå bara smakar minus.

Kanske smoothie är närmsta näringstillägg man kommer, den här gången vart det med mjölk, banan och massor av blåbär.

P.s. Och när jag ändå är i gnällfarten kan jag passa på att meddela att tonåringar inte är så himla charmiga alla gånger, inte min i alla fall för han är mest sur och otrevlig, medan jag försöker bita ihop och tänka att det går över snart. Om ett par år… bara.

-Smell ya later! 

/Moma

8 svar till “SEGT”

 1. Barbro 13 september, 2011 den 17:37 #

  Som sagt var, det går över, både förkylning och tonårsperiod

 2. Charlotta 13 september, 2011 den 19:32 #

  Åååh. Stackars! Det är verkligen döden för en matbloggare när allt smakar papper :=(

  Krya på dig!

 3. Moma's Kitchen 13 september, 2011 den 21:34 #

  Barbro: Är du verkligen heeelt säker..?

  Charlotta: Tack 🙂 Nä, ingen höjdare alls (men sen ska det bli åka av i grytorna, vänta ni bara!).

 4. Ann-Louise 13 september, 2011 den 21:51 #

  Puh! Tråkigt att vara sjuk. Dra ner lite ingefära i smoothien oxå så kommer du säkert att piggna till snart. Krya på dig!

 5. LiLo 13 september, 2011 den 21:53 #

  Tur att du är pigg nog att baka i alla fall, tack för en härlig kvällsprommis, med gofika!

 6. Moma's Kitchen 13 september, 2011 den 21:56 #

  Ann-Louise: Ja, just det- tack för tipset! 🙂

  LiLo: Tack själv, bästa grannen (fast bakade, det gjorde jag i söndags)!

 7. Emmy 14 september, 2011 den 02:36 #

  Hallå?! Har du inte blandat någon romdrink med lime och ingefära eller någon sånt som tar dig tillbaka till den levande sidan igen. Skandal om det inte skulle funka. Dricker du ett par drinkar blir det i alla fall roligare att vara sjuk.
  Om nu detta mot all förmodan inte heller funkar så gör Friggs echinacea det. Jag har testat vid två förkylningar. Köpta billigt på Coop. Kanske bara betalade för placeboeffekten, men jag blev frisk hur som helst.

 8. Moma's Kitchen 14 september, 2011 den 10:25 #

  Emmy: Men, kan du tänka dig, romen är slut!! En Moma utan rom är ingen riktig Moma… Buhuuu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: