HEMINLAGD SMÖRGÅSGURKA

6 Sep

Jag hittade till slut ett recept på inlagd gurka som såg ut att vara i min smak. Det stod att det var en lite ”stickigare” gurka än vad många är van vid. Det föll jag för,  jag gillar när man kan känna stickigheten från ättikan. Receptet var annars ganska basic och jag tyckte det passade bra som förstagångs-inläggning.

Jag trodde jag följde receptet hela vägen utan mot slutet då jag la till 40 gram färsk pepparrot, för jag har hört att det ska ge en krispigare gurka. Fast det visade sig att jag gjort på 500 gram gurka i stället för 1 kg som det stod i receptet.

Men det gjorde inget för min lag täckte ganska precis gurkan i de burkar jag använde mig av. Nu ska min gurka få stå till sig i minst en månad innan den är färdig att provsmakas. Och jag har stora förväntningar!

Här hos Johan på Matgeek hittar du receptet.

/Moma

6 svar till “HEMINLAGD SMÖRGÅSGURKA”

 1. LiLo 6 september, 2011 den 10:22 #

  Det är ju gott, har inte gjort på väldigt, väldigt länge!
  Men eftersom jag också gillar saltgurka, kanske jag ska göra det..
  Eller inlagda grönsaker..
  Eller köpa en burk?

 2. Cecilia 6 september, 2011 den 10:40 #

  Spännande, jag får klart ta och testa egeninlagd gurka. Få se om jag lyckas hitta västeråsgurka, för pepparrot har jag i trädgården, så vore kul att använda den.

 3. Lottzy 6 september, 2011 den 19:26 #

  Vackra att titta på också, riktiga konstverk!

  //Lottzy

 4. Mårtenssons kök 6 september, 2011 den 20:56 #

  Vi båda är också av den åsikten att ättiksinläggningar ska smaka ättika, rejält så! Stekt sill inlagd i något som bara smakar sockerlag är något av det värsta man kan få…
  Pepparroten blir så god att käka den med:)

 5. Moma's Kitchen 6 september, 2011 den 21:36 #

  LiLo: ”Också”…?

  Cecilia: Västeråsgurkans tid är väl nu så det borde inte vara alltför svårt, lycka till!

  Lottzy: Tackar 🙂

  Mårtensson: Åhå, minsann, så pepparroten blir god inlagd den med..!

 6. Barbro 6 september, 2011 den 22:17 #

  Hoppas det blir bra. Provade en gång för flera år sedan och gjorde flera kilo för säkhets skull när jag ändå höll på. När dom äntligen var klara för avsmakning var gurkorna helt ihåliga och konstiga, bara att kasta, surt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: